Ηλεία

Το «Let’s Do It Greece» έτοιμο για νέες δράσεις στην Ηλεία – Επαφές σε Πύργο – Ζαχάρω!

Η στήριξη των Δήμων του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Κοροβέση και η πρωτοβουλία της ΠΑΚ Ηλείας

Σε μια εποχή που ο πλανήτης εκπέμπει σήμα κινδύνου και το περιβάλλον μας έχει ανάγκη
 περισσότερο από ποτέ, η νέα γενιά είναι εδώ για να δράσει αποφασιστικά.
 O εμπνευστής της πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας «Let’s do it Greece» και εθελοντής Νίκος Κιούσης, έβαλε στόχο να ταξιδέψει εθελοντικά σε όλη την Ελλάδα, μαζί με όλη την ομάδα του, διαδίδοντας την ανάγκη να ενωθούμε σαν μια γροθιά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Χθες λοιπόν Τρίτη  το  «Let’s do it Greece» βρέθηκε αρχικά στην Ζαχάρω και στην συνέχεια στον Πύργο, προκειμένου να ξεκινήσει μία σειρά επαφών αλλά και δράσεων με την Δημοτική Αρχή, τους μαθητές αλλά και τους φορείς της περιοχής.

Τους υπευθύνους της εθελοντικής ομάδας υποδέχτηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, οι  αντιδήμαρχοι Δήμητρα Σκαλτσά, Τάσος Αλτάνης και Χρήστος Βλάχος καθώς και μέλη συλλόγων της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν για την δράση αλλά και να συμμετάσχουν και αυτοί στην Πανελλήνια δράση του Συλλόγου που προγραμματίζεται για την Κυριακή 10 Μαΐου 2020.

Αυτό που επισημάνθηκε τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κοροβέση όσο και από την αναπληρωτή Δήμαρχο Δήμητρα Σκαλτσά είναι ότι όλοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν και να συμμετάσχουν σε αυτή την σημαντική περιβαλλοντολογική δράση.

Στην συνέχεια η ομάδα του  «Let’s do it Greece»  πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία στους μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Ζαχάρως προκειμένου να τους ενημερώσει για τους σκοπούς του οργανισμού αλλά και για να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα προστασίας του   περιβάλλοντος.

 

Και στον Πύργο

 

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος , ο Πρόεδρος της ΠΑΚ Ηλείας Πέτρος Μπιλιώνης καθώς και μέλη συλλόγων και εθελοντικών οργανώσεων υποδέχτηκαν αργά το μεσημέρι της Τρίτης τους οργανωτές του   «Let’s do it Greece» στο δημαρχείο του Πύργου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή θα ξεκινήσει μία σειρά  επαφών με όλους  τους συλλόγους αλλά  και όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, προκειμένου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να οργανωθούν στην περιοχή  εθελοντικές δράσεις στα πλαίσια του   «Let’s do it Greece».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης Νίκος Κιούσης «αγαπήσαμε τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο, μέσω των δράσεων που πραγματοποιούσαμε με την βοήθεια και τις υποδείξεις  των εκπαιδευτικών.

Αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε και τώρα και αυτός είναι και ο σκοπός των δράσεων μας.

Την Κυριακή 10 Μαίου 2020 όλη η Ελλάδα θα  συμμετάσχει σε 2020 εθελοντικές δράσεις για το περιβάλλον».

Με κεντρικό σύνθημα “Ρίζες που μας Ενώνουν”, έχει ξεκινήσει από τον οργανισμό  ένα μεγάλο εθελοντικό ταξίδι σε όλη τη χώρα με στόχο να ενωθούν χιλιάδες άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια όνειρα για ένα καλύτερο περιβάλλον δημιουργώντας την Εθνική Ελλάδος για το περιβάλλον.
Σε κάθε νομό θα οργανώνονται δράσεις και συναντήσεις και θα φυτεύεται από μία ελιά,
συμβολίζοντας όλα όσα μας ενώνουν και μας δίνουν δύναμη να προσπαθούμε καθημερινά για έναν καλύτερο κόσμο.

Όλη η επικαιρότητα