Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου … «Για την Μάνα»

1.jpg

Το είπαμε με ένα λουλούδι με αγκαλιές και φιλιά. Το σ’ αγαπώ στην μάνα. Όλη αυτή η εκρηκτική έννοια της έγιναν λόγια.

Λόγια αναγνώρισης για το πιο ουσιαστικό πρόσωπο της ζωής μας.

Το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου για μια ακόμα φορά γιόρτασε την μέρα της ΜΑΝΑΣ.

Η πρόεδρος Τούλα Καλαμπόκα που πάντα επιθυμεί τα καλύτερα και αγωνιά για κάθε εκδήλωση, εμπιστεύτηκε την οργάνωση της εκδήλωσης στην έφορο του τμήματος «Μητέρα και παιδί» στην γνωστή συμβολαιογράφο Μαρία Χριστοπούλου. Δυναμική μητέρα και η ίδια τριών παιδιών του Αλέξη, της Έλενας και του Κωνσταντίνου, που προσφέρει, διδάσκει, ευαισθητοποιεί.

Στις δύσκολες αυτές εποχές, τα μηνύματα για την πιο προστατευτική αυτή αύρα της την έχουμε όλοι ανάγκη, κρατώντας πάντα τις πολύτικες διδαχές της ζωής από εκείνη. Το πρόσωπο που επιλέχτηκε από την Μαρία Χριστοπούλου ως ομιλήτρια ήταν η μικροβιολόγος Χριστίνα Καραμάνη – Χαριτίδου, γυναίκα – πρότυπο μάνας που μεγαλώνει 7 παιδιά.

Τα βλέμματα όλων στην ήρεμη φωνήτης, στο γαλήνιο πρόσωπό της, που εκείνες τις στιγμές ζωντάνεψε τις διδαχές των Αγίων Πατέρων Παΐσίου & Πορφυρίου . Λέγοντας «όλη η βάση πνευματικής ζωής  είναι να σκέφτεται κανείς τον άλλο και τον εαυτό του να τον βάζει τελευταίο, να μην τον υπολογίζει. Τότε συγγενεύει με τον Χριστό. Ο Χριστός θέλει να μας δώσει πλούσια τη χάρη του.

Έχει τοποθετήσει την πρίζα αλλά τα δικά μας καλώδια είναι σκουριασμένα…

Να ξεσκουριάσουμε τα καλώδιά μας, με αυταπάρνηση, φιλότιμο, ταπείνωση, θυσία, αρχοντιά». Αυτό είναι το μήνυμα της χριστιανικής θρησκείας που είναι η θρησκεία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ».

Μίλησε με ένα τόπο εφησυχασμού και συγκίνησης κάνονταςε όλους να νιώσουν τις ηθικές αξίες που ενώνονται με την θρησκεία και την οικογένεια όπου ο κυρίαρχος ρόλος ανήκει στο πρόσωπο της ΜΑΝΑΣ.

Γι’ αυτή την εξαιρετική παρουσίαση απαιτείται προσπάθεια, μυαλό και χρόνος.

 

 

Της Σοφίας Βαρουξή

Δημοσιογράφος της εφ.Πατρίς , Υπευθ. στήλης Ηλειούπολη (Επιλογές)