Εκλογές Ελλάδα Πολιτική

Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε γυναίκες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (PHOTOS)

Γυναίκες γέμισε το μεσημέρι της Παρασκευής το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει γυναίκες, υπουργούς, βουλευτές και γυναίκες που εργάζονται στα σώματα ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Στην πρόσκληση του Αλ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου για την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες. Μαζί με αξίες γυναίκες από τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες δυνάμεις και συμπολιτευόμενες. Έχουν σημασία αυτές οι εκδηλώσεις γιατί μεταφέρουν το μήνυμα της συμπερίληψης», ανέφερε σε μήνυμά της η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Σε όλον το κόσμο οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ο αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν είναι μόνο αυτός για την εργασιακή ασφάλεια αλλά και για την κατάργηση των διακρίσεων του αυταρχισμού, της βίας και της πατριαρχίας.

Μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η αναγνώριση δικαιωμάτων μέσω της ψήφισης νόμου ένταξης στην έννομη τάξη μας της Διεθνούς Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η στήριξη και επέκταση των δομών προστασίας και συμβουλευτικής για θύματα έμφυλης βίας, η αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, η στήριξη της οικογένειας και η άδεια μητρότητας 6 μηνών που θεσμοθετήσαμε, στοχεύουν στην άμβλυνση αυτών των διακρίσεων.

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Παγκόσμια Ημέρα Φεμινιστικής Κινητοποίησης, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους», αναφέρεται στο μήνυμα του πρωθυπουργού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα