Ηλεία

Το μέλλον «πιάνει» Λιμάνι – Μεγάλα έργα σχεδιάζει ο Ναμπίλ Μοράντ για την Κυλλήνη

Ακούστε το άρθρο

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης από ίδια έσοδα έχει την  δυνατότητα για πολλά έργα και παρεμβάσεις χωρίς να περιμένει από κανέναν χρηματοδότηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ναμπίλ Μοράντ στην εκδήλωση κοπής πίτας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ο κ. Ναμπίλ σε μια κατάμεστη αίθουσα έκανε απολογισμό έργου για το «Πράσινο Λιμάνι» ενώ αποκάλυψε σειρά έργων που προγραμματίζονται και αλλάζουν εικόνα στην περιοχή.

Στην ομιλία του ο κ. Ναμπίλ Μοράντ αναφερέμενος στον σχεδιασμό  της επόμενης περιόδου είπε: «Ο στόχος για τη νέα χρονιά , εκτός αυτών που αναφέρθηκαν είναι η ολοκλήρωση του νέου προγραμματικού σχεδίου το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων :-το νέο τουριστικό καταφύγιο δυναμικότητας  120 σκαφών , μεγάλη έκταση διαχείμασης σκαφών και επισκευαστική ζώνη με travellift  500 t. για σύντομες επισκευαστικές εργασίες ,-την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου με την κατασκευή ενός βοηθητικού κτιρίου για τους επαγγελματίες ψαράδες που θα περιλαμβάνει χωρους  ψυγείων , μοναδα παραγωγής πάγου , αποθηκευτικούς χώρους για τα επαγγελματικά τους εργαλεία κ.λ.π-υδατοδρόμιο  με κτίριο έλεγχου επιβίβασης, χώρος για ναυταθλητικές δραστηριότητες με αντίστοιχο κτήριο  φύλαξης σκαφών-υπόστεγο για ευπαθή προϊόντα στο προβλήτα του Αγίου Νικολάου-κτίριο Σέγκεν  στο ίδιο μέρος και τελωνιακό χώρο-πολλούς κοινοχρήστους χώρους που θα απολαμβάνουν οι πολίτες και ειδικά οι συνδημότες μας, και πολλά άλλα για τα οποία θα αναφερθούμε  με λεπτομέρεια στην ημερίδα διαβούλευσης που θα κάνουμε άμεσα.

Λιμεναρχείο στην Κυλλήνη

Και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου συνέχισε:«Τα ευχαρίστα νέα για την Κυλλήνη συνεχίζονται.Μετά από πολλές επαφές και συναντήσεις με το υπουργείο ναυτιλίας κατόπιν αιτήματος μας για την αναβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κυλλήνης και την σωστή τεκμηρίωση του αιτήματος για καλύτερη λειτουργία και ασφάλεια  μας ήρθε η απάντηση που περιμέναμε.

Η Κυλλήνη θα έχει  λιμεναρχείο σύντομα και δεν σας κρύβω την χαρά και την ικανοποίηση μου διότι ήταν στόχος μου από την αρχή της θητείας μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν ώστε να το πετύχουμε.Τον βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα,τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου εμπορικής Ναυτιλίας κ. Διονύση Καλαματιανό, τον υπουργό Ναυτιλιας κ. Κουβέλη  και το Λιμενικό Σώμα.

Επίσης να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους και συνεργάτες του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, όλα τα μέλη του  διοικητικού  συμβούλιου του Λιμενικού Ταμειου ,την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας και ολους όσοι πιστεύουν στην Κυλλήνη και τις δυνατότητες της.

Πετύχαμε πολλά και συνεχίζουμε με πολλά.Με τους σωστούς χειρισμούς, με προγραμματισμό και τις οικονομικές δυνατότητες αποθεματικού που διαθέτει το Λιμενικό Ταμείου πάνω από 1,200,000 ευρω για πρώτη φορά στην ιστορία του από ίδια έσοδα που δίνουν την δυνατότητα για πολλά εργα και παρεμβάσεις χωρίς να περιμένουμε απο κανέναν χρηματοδότηση.

Προχωράμε με διαφάνεια και σταθερά βήματα για την ανάδειξη της Κυλλήνης και ολόκληρου του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την πίτα του 2020!»

Λεωνίδας Βαρουξής: «Εντυπωσιάστηκα»

Στον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παν. Μπράμος συνεχάρη τον κ. Ναμπίλ για όλα όσα έχουν γίνει και σχεδιάζει να γίνουν στο Λιμάνι, έργα που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και πρόεδρος του Ομίλου Βαρουξή, κ. Λεωνίδας Βαρουξής είπε μεταξύ άλλων:

“Εντυπωσιάστηκα από τα έργα που παρουσίασε ο κ. Ναμπίλ και επειδή είμαι άνθρωπος ευθύς και αυτό μου έχει στοιχίσει, θέλω να σας πω ότι είναι πολύ εύκολο να καθόμαστε στο τραπέζι γι’ αυτό το ωραίο δείπνο αλλά είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε τι αγώνας χρειάζεται για αυτά τα οράματα μέχρι να λάβουν σάρκα και οστά.” Ο κ. Βαρουξής ευχήθηκε σε όλους υγεία ώστε να απολαύσουν όλοι μετά από λίγα χρόνια όλα αυτά τα έργα που παρουσίασε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής κ. Μάκης Μπαλαούρας (έφθασε λόγω υποχρεώσεων με καθυστέρηση) ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παν. Μπράμος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Σωτήρης Παπασωτηρίου, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κ. Λεβέντης, η αντιπρόεδρος του ΛΤ κ. Άννα Γεωργιοπούλου, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και πρόεδρος του Ομίλου Βαρουξή κ. Λεωνίδας Βαρουξής, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Λέντζας, πρόεδροι Τ.Κ, ο πρόεδρος της Levante Ferries,Γιώργος Θεοδόσης, ο κ. Σάκης Βαρουξής διευθυντής σύνταξης της «Πατρίς» και του «patrisnews», η δημοσιογράφος κ. Σοφία Βαρουξή, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων…

Όλη η επικαιρότητα