Πολιτική

Το ΜεΡΑ25 υπερψήφιζει Τασούλα και προτείνει Σακοράφα για αντιπρόεδρο της Βουλής

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κλέων Γρηγοριάδης

Την απόφασή του να υπερψηφίσει τον Κώστα Τασούλα για πρόεδρο της Βουλής αλλά και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων – πλην του «μισάνθρωπου, εθνικιστικού μορφώματος» της Ελληνικής Λύσης – για τη στελέχωση του Προεδρείου ανακοίνωσε το ΜεΡΑ25 το πρωί της Πέμπτης.

Με την ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη θα προτείνει τη Σοφία Σακοράφα για αντιπρόεδρο της Βουλής.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος αναλαμβάνει ο Κλέων Γρηγοριάδης.

Η ανακίνωση του ΜεΡΑ25 έχει ως εξής:

Η κλιματική καταστροφή απειλεί την ανθρωπότητα και τις επόμενες γενιές. Το ΜέΡΑ25 θεωρεί πως, σήμερα που ξεκινά η κοινοβουλευτική σύνοδος, η Βουλή των Ελλήνων έχει υποχρέωση να ανακηρύξει ως κύρια προτεραιότητα την μετάβαση σε οικονομία μηδενικής εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα – ανατρέποντας τα σχέδια της προηγούμενης αλλά και της νυν κυβέρνησης για εξορύξεις στον ελλαδικό χώρο καθώς και στην Ανατολική Μεσόγειο – με παράλληλο πρόγραμμα επενδύσεων σε αποκεντρωμένο, δημόσιο σύστημα παραγωγής και διανομής ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και ηλεκτροκίνηση παντού.

Όσον αφορά την εκλογή του Προεδρείου της Βουλής, κοινή συνεδρία της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 αποφάσισε την στάση του κόμματος: Το ΜέΡΑ25 προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής τη Σοφία Σακοράφα, και χωρίς αυτό να αποτελεί κρίση θετική για πρόσωπα ή πολιτικές, το ΜέΡΑ25 υπερψηφίζει τις προτάσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για τη στελέχωση του Προεδρείου στη βάση του απαραίτητου πολιτικού πολιτισμού που επιβάλλεται να διέπει θεσμικά τη λειτουργία του Κοινοβουλίου μας. Με τον ίδιο γνώμονα καταψηφίζουμε την υποψηφιότητα για την Αντιπροεδρία της «Ελληνικής Λύσης» – ενός μισανθρωπικού, εθνικιστικού μορφώματος του οποίου η ρατσιστική ρητορεία το θέτει έξω από κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού. 

Σε ότι αφορά τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΜέΡΑ25, αυτή θα στελεχωθεί ως εξής:

Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας: Αλέξης Σμυρλής.
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας: Φωτεινή Μπακαδήμα, Βουλευτής Β’ Πειραιά
Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι: Αγγελική Αδαμοπούλου, Βουλευτής Α’ Αθηνών και Κλέων Γρηγοριάδης, Βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

Τέλος, το ΜέΡΑ25 σημειώνει πως, σε μια Βουλή ανδροκρατούμενη, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που έχουμε τη μεγαλύτερη ποσόστωση γυναικών σε κοινοβουλευτική ομάδα (5 στους 9 βουλευτές μας), καθώς και ότι η μία απ’ αυτές, η Μαρία Απατζίδη, είναι το νεότερο μέλος αυτής της Βουλής (29 ετών).

Όλη η επικαιρότητα