Το μήνυμα ευγνωμοσύνης του Μακρόν προς την Ελλάδα για την αποστολή των πυροσβεστικών καναντέρ

Share

Το δικό του «ευχαριστώ» εξέφρασε ο Εμανουέλ Μακρόν για τη συνδρομή της Ελλάδας στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Γαλλία που βρίσκεται στη δίνη καύσωνα.

Με δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair (CL415) η χώρα μας έχει ενισχύσει τη Γαλλία. Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκαφών ζητήθηκε από την ίδια τη Γαλλία, η οποία ενεργοποίησε τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς έχει να αντιμετωπίσει εκτεταμένες δασικές πυρκαγιές.

«Η αλληλεγγύη είναι ευρωπαϊκή: πριν από ένα χρόνο, όταν η Ελλάδα ταλανιζόταν από τις απειλητικές πυρκαγιές, κινητοποιηθήκαμε συντονισμένα ως Ευρωπαίοι. Σήμερα το μεσημέρι, αεροσκάφη των ελληνικών δυνάμεων έφτασαν στα νότια για να στηρίξουν τη δράση των πυροσβεστών μας», το ευχαριστήριο μήνυμα που έστειλε μέσω Twitter ο Εμανουέλ Μακρόν.


Στη Γαλλία, τα ελληνικά Canadair έφθασαν σήμερα για την ενίσχυση του έργου κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών. Τα συγκεκριμένα εναέρια μέσα απογειώθηκαν στις 18:10 (τοπική ώρα) και επιχειρούσαν στην περιοχή της νότιας Γαλλίας, Νιμ.