Categories: Αρκαδία

Το μήνυμα του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη για την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας

Share

Με αφορμή την 76η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Βλαχέρνας, από τα Γερμανικά στρατεύματα, την 19η Ιουλίου 1944, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, σε γραπτό μήνυμά του, αναφέρει:

“Ένας λαός που συνέλαβε και χάρισε στην ανθρωπότητα την έννοια της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας, που θέλει να υψώνει Παρθενώνες και της ειρήνης τα έργα να υπηρετεί, αναγκάζεται, συχνά-πυκνά, να φοράει σιδερένια πανοπλία, να πολεμάει το Άδικο, να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του Ανθρώπου. Τον αντέχει και τον διεξάγει τον πόλεμο με τίμια μέσα, με του πολέμου τους γραπτούς και άγραφους νόμους, με την ευγένεια του τίμιου πολεμιστή.

Αυτό όμως δε συμβαίνει από τους βαρβάρους της Ιστορίας από τους Αττίλες κάθε εποχής. Το μαρτυρούν και το αποδείχνουν αυτό οι τόποι της πατρίδας μας.  Δίπλα στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στους Λογγειάδες  κ.λ.π  και η  Βλαχέρνα του Δήμου Τρίπολης, η Βλαχέρνα της Αρκαδίας, η Βλαχέρνα του πόνου.

Μαρτυρικές πόλεις της Ελλάδας… περιμένουν τη δικαίωση από την Ιστορία και την έμπρακτη συγγνώμη από του επιγόνου των δημίων.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης

Κωνσταντίνος Τζιούμης»