Categories: Κόσμος

To μωρό που γεννήθηκε στα χαλάσματα της Συρίας βρήκε νέα οικογένεια

Share

Μια από τις πλέον συγκινητικές στιγμές των επιχειρήσεων διάσωσης εγκλωβισμένων στα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο σεισμός που ‘διέλυσε’ τα νοτιοανατολικά της Τουρκίας και τη Συρία, ήταν η ανάσυρση νεογέννητου κοριτσιού από τα συντρίμμια πενταώροφης πολυκατοικίας -που είχε ισοπεδωθεί.

Δέκα ώρες μετά το φονικό ‘χτύπημα’ του Εγκέλαδου, τα κλάματα του βρέφους βοήθησαν στον εντοπισμό του.

Ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τη μητέρα του, με τον ομφάλιο λώρο. Εκείνη όμως, ήταν νεκρή. Όπως και ο πατέρας και τα τέσσερα αδέλφια του μωρού.

Το κοριτσάκι διακομίσθηκε στο νοσοκομείο παίδων της πόλης Αφρίν, στο Χαλέπι και μπήκε σε θερμοκοιτίδα.

Οι γιατροί που την περιθάλπουν, τη βάπτισαν Aya που σημαίνει “σημάδι από το Θεό”, ώστε να σταματήσουν να την αποκαλούν ‘νεογέννητη’. Αμέσως έγιναν εκκλήσεις προς κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να βρει μια οικογένεια το κοριτσάκι.

Έληξε λίγο αργότερα, όταν εμφανίστηκε ο θείος της (αδελφός των παππούδων της), Σαλάχ αλ-Μπαντράν.

Όπως είπε στο Associated Press, μαζί με τα άλλα δέκα μέλη της οικογένειας του κατάφεραν να βγουν από το σπίτι τους σώοι και αβλαβείς. “Μετά το σεισμό ουδείς μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του ή στο διαμέρισμα του. Μόνο το 10% των οικοδομών στην περιοχή είναι ασφαλείς. Όλες οι άλλες είναι μη κατοικήσιμες”.

Η κατάσταση της υγείας της Aya βελτιώνεται κάθε μέρα, ενώ διαψεύστηκαν οι φοβίες για ύπαρξη τραύματος στην σπονδυλική της στήλη.

Πηγή: news247.gr