Categories: Ηλεία

Το Μουσικό Σχολείο υποδέχτηκε τους εταίρους του από το Erasmus+ Project “The Voice of Erasmus”

Share

Το Μουσικό Σχολείο της Ηλείας (με έδρα στο Βαρθολομιό) υποδέχτηκε αντιπροσωπείες από 3 σχολεία, από το Κρόσνο της Πολωνίας, το Μπακάου της Ρουμανίας και τη Νίζνα της Σλοβακίας, από 08 ως και 14 Μαΐου 2022, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: “The voice of Erasmus” («Η φωνή του Erasmus”).

Όπως τόνισαν οι υπεύθυνοι καθηγητές του project, Ευστράτιος Κοντέλης (μουσικός), Ανδρομάχη Χούνου (φιλόλογος) και Αμαλία Καλαμαρά (φιλόλογος) καθώς και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος, σκοπός του είναι η γνωριμία των μαθητών με την παραδοσιακή, κι όχι μόνο, μουσική της κάθε χώρας που συμμετέχει, η ενδυνάμωση της φιλίας των λαών και της αποδοχής των διαφορετικών πολιτισμικών στοιχείων, η εξοικείωση των μαθητών, μέσω διάφορων μουσικών παιχνιδιών, με την τεχνολογία που υποβοηθά τον ήχο και τη μουσική και τέλος η παραγωγή ενός ψηφιακού δίσκου CD με όλες τις ηχογραφήσεις των μαθητών κατά τη διάρκεια αυτού του σχεδίου.

Η πραγματοποίηση του σχεδίου «ταλαιπωρήθηκε» αρκετά από την πανδημία και τις απαγορεύσεις που αυτή επέφερε, αφού επί μία διετία σχεδόν ήταν απαγορευμένες τέτοιου είδους μετακινήσεις. «Το κύμα της πανδημίας» ματαίωσε τα σχέδια την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Με τις άοκνες όμως προσπάθειες των καθηγητών – μελών της παιδαγωγικής ομάδας του σχεδίου και του Διευθυντή του Σχολείου Γιώργου Σταματίου, επετεύχθη η επανεκκίνησή του.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου και αυτοί των εταιρικών σχολείων πέρασαν μιαν υπέροχη εβδομάδα, ζώντας καταπληκτικές εμπειρίες κατά γενική ομολογία.

Το σύνολο του διδακτικού προσωπικού του Σχολείου, με διάθεση για προσφορά και πέρα από το διδακτικό του ωράριο, προσπαθεί να υλοποιήσει τέτοια προγράμματα με σκοπό την επαφή των παιδιών με συνομήλικούς τους μαθητές από όλες της χώρες της Ευρώπης, τη μη περιθωριοποίησή τους και τη γνωριμία με άλλες κουλτούρες, παραδόσεις, συνήθειες και πρακτικές ώστε να αποκτήσουν εφόδια τέτοια, που θα τους διαμορφώσουν σε ενεργούς Ευρωπαίους πολίτες, εφόδια που πολλές φορές δε μπορεί να τους δώσει η τυπική εκπαίδευση.