Ηλεία Πολιτισμός

«Το Νησί των Μυστικών»: Mε 4.000 θεατές στο Φλόκα!

Όσοι θεατές βρέθηκαν στην παράσταση απόλαυσαν ένα πραγματικά συγκλονιστικό θέαμα που τελικά τους προσέφεραν η Ζωή Ανδρίτσου και οι συνεργάτες της.
Ακούστε το άρθρο

Περισσότεροι από 4 χιλ. θεατές κατέκλυσαν την περασμένη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 το θέατρο Φλόκα, στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη χοροθεατρική παράσταση «Το Νησί των Μυστικών» της Σχολής Χορού της Ζωής Ανδρίτσου η οποία επιμελήθηκε το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της παράστασης.

Όσοι θεατές βρέθηκαν στην παράσταση απόλαυσαν ένα πραγματικά συγκλονιστικό θέαμα που τελικά τους προσέφεραν η Ζωή Ανδρίτσου και οι συνεργάτες της. Δηλαδή, μία ολοκληρωμένη καλλιτεχνική δημιουργία διεθνών προδιαγραφών με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, και συγκλονιστικές χορογραφίες που καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους.

Για περισσότερες από δύο ώρες, συνολικά 275 άτομα, διαφόρων ηλικιών, μαθητές της Σχολής Χορού Ζωή Ανδρίτσου προσέφεραν ένα θέαμα, που όμοιό του δεν έχει απολαύσει μέχρι σήμερα ο λαός της Ηλείας.

Στην παράσταση συμμετείχαν ακόμα και λιλιπούτειοι χορευτές, ηλικίας μόλις τριών ετών, οι οποίοι εξέπληξαν με την πειθαρχία και την απόδοση των χορογραφιών όλους τους θεατές.

«Το Νησί των Μυστικών» δεν ήταν μια απλή χοροθεατρική παράσταση. Ήταν μια καλλιτεχνική δημιουργία υψηλού επιπέδου και αισθητικής, η οποία μέσα από το συνδυασμό του χορού με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και τον κινηματογράφο ανέδειξε τις έννοιες της φιλίας, της συντροφικότητας και του σεβασμού της ανθρώπινης υπόστασης και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Παράλληλα, έθιξε με τρόπο βαθιά εκπαιδευτικό σοβαρά θέματα που απασχολούν την εποχή μας, όπως ο εκφοβισμός, η κακοποίηση, ο ξεριζωμός και η προσφυγιά. Κι όλα αυτά με έναν τρόπο που προκάλεσε συναισθήματα χαράς, γέλιου, αλλά και προβληματισμού και συγκίνησης.

Πέρα από την ίδια την ιστορία και τις χορογραφίες της Ζωής Ανδρίτσου, οι θεατές ενθουσιάστηκαν με τον εξαιρετικό συνδυασμό με θεατρικά δρώμενα, αλλά και με τις κινηματογραφικές δημιουργίες που επιμελήθηκε ο σταθερός συνεργάτης της Ζωής Ανδρίτσου, Αλέξης Ζαφειράκης. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα εξαιρετικά σκηνικά που επιμελήθηκε ο Τάκης Αχτύπης και στον επαγγελματικό φωτισμό και ήχο του Ανδρέα Ζέζα.

Το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς όλων των συντελεστών της παράστασης αλλά και των εκατοντάδων χορευτών που συμμετείχαν σε αυτή ενθουσίασε το κοινό και δεν είναι τυχαίο ότι το θέαμα που προσέφερε η παράσταση της Σχολής Χορού Ζωή Ανδρίτσου αποτελεί μέχρι σήμερα θέμα συζήτησης σε όλη την πόλη.

Όλη η επικαιρότητα