Ηλεία

«Το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα παραμείνει ανοικτό…» – «Δριμύ κατηγορώ» Χρ. Χριστοδουλόπουλου κατά του διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Ηλείας

Έπειτα από το νέο «εντέλλεσθε» του διοικητή των Νοσηλευτικών Μονάδων Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλου, που ουσιαστικά κλείνει την παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας προς όφελος του Νοσοκομείου του Πύργου, η θέση του Δήμου μας είναι μία και αποτελεί μονόδρομο:

Η  θέση του δήμου είναι ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας θα παραμείνει ανοικτό, ακόμα και εάν χρειαστεί να ξεσηκωθεί ο δήμος και όλη η βόρεια Ηλεία, ανέφερε χθες ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, καλώντας τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο να ανακαλέσει την απόφαση μετακίνησης των παθολόγων.

«Καλούμε τον κύριο Διαμαντόπουλο να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφασή του, την ώρα που ο ίδιος δεν έχει σε καμία περίπτωση τη σύμφωνη γνώμη της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, αντιθέτως κι αυτούς τους εκθέτει και προσπαθεί να τους φέρει προ τετελεσμένων.

Καλούμε το νέο Υπουργό κ. Βασίλη Κικίλια να λάβει άμεσα τα μέτρα του, σχετικά με αυτά τα φαινόμενα που μόνο κακό κάνουν στον ίδιο και τους εδώ εκπροσώπους της κυβερνητικής παράταξης.

Καλούμε τους δημάρχους, τους εκπροσώπους φορέων και τους συμπολίτες μας της Βόρειας Ηλείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα, διότι τίποτα δεν μπορεί να πάει κόντρα στη λαϊκή βούληση και να αντισταθεί στο κοινό μας αίτημα για αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και των παρεχόμενων σε αυτό υπηρεσιών υγείας», επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Καταλήγοντας είπε χαρακτηριστικά ότι: «απόφαση του Διοικητή εκφράζει μόνο τον εαυτό του και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που την υπερψήφισαν κι αν άμεσα δεν την αποσύρει ο ίδιος θα φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα επακολουθήσουν, διότι οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και οι κινητοποιήσεις δυναμικές».

Όλη η επικαιρότητα