Το «Ονειρόγεννητο Δάσος» αύριο στο Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας

Share

Το « Ονειρόγεννητο Δάσος» κεντρίζει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ολυμπίας

Η ανάδειξη και προβολή της δημιουργίας καλλιτεχνών που κατάγονται από το Νομό Ηλείας, ήταν πάντοτε ένας από τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας που αγκαλιάζει το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Ήδη για φέτος, η επιλογή της ένταξης στο πρόγραμμα έργων από την παιδική λογοτεχνία, ανέδειξε και τη διεύρυνση του προγράμματος πέρα από τις μορφές των παραστατικών τεχνών και της μουσικής.

Σε αυτή τη θεματική φιλοξενείται η βραβευμένη λογοτέχνης κ. Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου με καταγωγή από την Ηλεία την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο Αίθριο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχ. Ολυμπίας και ώρα 9μ.μ., με την παρουσίαση- θεατρική παράσταση του βραβευμένου παραμυθιού της «Το ονειρογέννητο δάσος».

Είναι μια παράσταση με έξυπνους, αστείους και τρυφερούς διαλόγους, η οποία ευαισθητοποιεί, αφυπνίζει και προβληματίζει με έναν τρόπο ψυχαγωγικό και ιδιαίτερο. Πλημμυρισμένη από φως, μουσική, εμπνευσμένες χορογραφίες και όμορφα κουστούμια, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο ονειρογέννητο.

Ένα παραμύθι το οποίο σε καλωσορίζει με ευαισθησία στον κόσμο του και σε οδηγεί στην γαλήνια αγκαλιά της φύσης. Οι ήρωες του σε βοηθούν να ταυτιστείς μαζί της να γνωρίσεις και να νιώσεις την ευεργετική και ανιδιοτελή προσφορά της και παράλληλα σε εμπνέουν να αναπτύξεις ηθικές αξίες και συναισθήματα, που θα κάνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη ζωή σου καλύτερη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Συντελεστές:

Κείμενο-σκηνοθεσία-σκηνικά : Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου
Παίζουν: Βασίλειος Αλεξανδρής -Μαρία Γιαννακοπούλου- Χρυσαυγή Καπατσούλια- Χάρης Νιπεργιάλης
Χορογραφίες: Σχολή Shall we dance Δήμητρα Μπέρτσου
Κοστούμια: Άννα-Μαρία Νταβουτιάν-Κατσίρη (επαγγελματικά κοστούμια χορού)
Μουσική : Βασίλειος Αλεξανδρής
Ήχος-Φωτισμοί: Θεόδωρος Τριγωνίδης
Stage: Ανδρέας Ζέζας