Βιβλίο

«Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής» – Ένα βιβλίο που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή

Ένας αντισυμβατικός ψυχο-λογικός οδηγός για να ζεις καλύτερα. Στην πράξη.
Ακούστε το άρθρο

Το βιβλίο του Δημήτρη Φλαμούρη “Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής” από τις εκδόσεις Ιβίσκος δεν είναι ένας ακόμη οδηγός προσωπικής ανάπτυξης και αυτοβελτίωσης, είναι ένας αντισυμβατικός ψυχο-λογικός οδηγός, για να ζεις καλύτερα, στην πράξη.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:

• Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.

• Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).

• Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.

• Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.

• Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.

• Πώς να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις το μυαλό σου.

• Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.

• Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.

• ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

Εύλογα θα αναρωτιέται κανείς. Μπορεί πράγματι ένα βιβλίο να μου αλλάξει τη ζωή;

Ένα βιβλίο, μπορεί σίγουρα να αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

Γραμμένο με το γνωστό πρακτικό και ιδιαίτερα προσιτό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε μέρη του εαυτού σου που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπήρχαν. Σε ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής.

Το βιβλίο συγκεντρώνει τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, την υπαρξιακή φιλοσοφία, την νέα επιστήμη του άγχους, την επιστήμη της κινητοποίησης, την αρχαία σοφία αλλά και την απλή λογική.

Θα βρείτε το βιβλίο ΕΔΩ.

Who is who

Ο Δημήτρης Φλαμούρης έχει μια αντισυμβατική ιστορία.

Μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη και απέκτησε μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηματοοικονομικά μαθηματικά στο Λονδίνο. Εργάστηκε για μια δεκαετία σε επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε στον χρηματιστηριακό τομέα και δίδαξε επί σειρά ετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2016 αλλάξαν όλα, καθώς αποφοίτησε από τη σχολή ψυχολογίας του University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τομέα της Θετικής Ψυχολογίας. Αυτή τη στιγμή είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με Συνθετική προσέγγιση.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιεί διαλέξεις πάνω σε θέματα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, αλλά και ως προσκεκλημένος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και οργανισμών. Είναι ο συγγραφέας των best-sellers Ψυχο-λογικές Σχέσεις και Ψυχο-λογικά Μυστικά (που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα), διοργανώνει σεμινάρια σε θέματα σχέσεων, αυτογνωσίας, άγχους και θετικής ψυχολογίας, ενώ διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com).

Παράλληλα, ασχολείται ερασιτεχνικά με το κρασί, έχοντας αποκτήσει διεθνείς οινικές πιστοποιήσεις και ενίοτε το συνδυάζει με τον χώρο της ψυχολογίας σε ομιλίες του σε οινοποιεία.

Τέλος, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 80 χώρες, συλλέγοντας εμπειρίες από όλα τα μέρη του πλανήτη. Κάπως έτσι, δημιουργεί ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της δικής του ζωής.

Όλη η επικαιρότητα