Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το Πατρινό Καρναβάλι ανοίγει τις πύλες του για τους μαθητές!

13578_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το Πατρινό Καρναβάλι ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται καθ\’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους τα σχολεία και τους μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης, προτείνοντας τον θεσμό των ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών.


Η πρωτοβουλία ανήκει στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Πατρινό Καρναβάλι», αποσκοπώντας στην προβολή και τη στήριξη του παραδοσιακού θεσμού του Καρναβαλιού…


Τα σχολεία θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιούν οργανωμένες ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με τη μάθηση και τη δημιουργία.

To πρόγραμμα των ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών,σύμφωνα με την πρόταση του «Πατρινού Καρναβαλιού» θα περιλαμβάνει:


1. Ξενάγηση στο Καρναβαλικό Συνεργείο – Παρουσίαση Φάσεων Κατασκευής


Θα δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά που θα συμμετέχουν να ξεναγηθούν στο χώρο όπου κατασκευάζονται τα άρματα του Πατρινού Καρναβαλιού, να ενημερωθούν για την προετοιμασία ενός άρματος (ιδέα-μακέτα-σιδηροκατασκευή-γλυπτική,σκάλισμα-χάρτωμα-επιζωγράφιση), μέσω ειδικών προβολών αλλά και παρακολουθώντας από κοντά τα στάδια κατασκευής των αρμάτων.


2. Εργαστήρια Κατασκευών


Αποτελώντας μια από τις πιο δημιουργικές ενότητες του Καρναβαλιού των Παιδιών, πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο χώρο του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων στην περιοχή του Πετρωτού. Τα παιδιά θα μυηθούν στην τέχνη της καρναβαλικής μικροκατασκευής και θα δημιουργήσουν με την καθοδήγηση εξειδικευμένων έμπειρων καλλιτεχνών του εργαστηρίου τη δική τους μικροκατασκευή, την οποία και θα πάρουν μαζί τους.


3. Επίσκεψη σε εκθεσιακό χώρο


Φέτος για πρώτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί έκθεση «18 χρόνια Καρναβάλι των Παιδιών» με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τη δημιουργία του. Η έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, στολές, καρναβαλικά στοιχεία, μακέτες αρμάτων, αφίσες, έντυπο υλικό, βίντεο-προβολή παιδικών εκδηλώσεων και πολλές άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες.


Τα εργαστήρια και η έκθεση θα ξεκινήσουν από τα μέσα Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και τον Ιούνιο 2013. Η παραπάνω δράση (Εργαστήριο-Έκθεση) θα έχει συμβολικό κόστος συμμετοχής για κάθε παιδί.


Οι αιτήσεις συμμετοχής που θα πρέπει να συμπληρωθούν από τους εκπαιδευτικούς των ενδιαφερόμενων σχολείων, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των εργαστηρίων, πρέπει να αποσταλούν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» μέχρι 21 Δεκεμβρίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας:

2610-314486 και 2610-390901

Όλη η επικαιρότητα