Ηλεία

Το «πράσινο» Λιμάνι Κυλλήνης  εντυπωσίασε τη Βαρκελώνη

Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο λιμάνι » της Κυλλήνης συγκίνησε τους Ισπανούς οι οποίοι με επιστολή τους ζήτησαν από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης που υλοποίησε το έργο να τους δώσει τα «φώτα» της ώστε παρόμοιο λιμάνι να δημιουργηθεί στη Βαρκελώνη.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του λιμένος  της Βαρκελώνης πληροφορήθηκε για το έργο του προγράμματος “ELEMED”  που έχει υλοποιηθεί από τον Δεκέμβριο του 2018 στο Λιμάνι της Κυλλήνης  και ζήτησε να λάβει τεχνικά στοιχεία, απόψεις των τεχνικών που υλοποίησαν το έργο για την λειτουργικότητά του και τα πιθανά προβλήματα.

Το θέμα γνωστοποίησε  μέσω social media ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιώργος Τσουραπάς.

Είναι μεγάλη τιμή τόσο για το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης όσο και για  την μελετητική  ομάδα του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Ιωάννη Προυσαλίδη των οποίων η αναγνώριση των προσπαθειών τους  για το «πράσινο λιμάνι» στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία.

Το έγγραφο έφθασε πριν από μερικές μέρες στο Λιμεναρχείο Κυλλήνης το οποίο και το γνωστοποίησε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Το λιμάνι Κυλλήνης, μπήκε στο πρόγραμμα αυτό ως ένα από τα 4 ευρωπαϊκά λιμάνια (τα άλλα ήταν το λιμάνι του Πειραιά, το λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο και του Κόπερ στη Σλοβενία), με ενέργειες  του τότε προέδρου του ΛΤ Κυλλήνης και δημάρχου  Ναμπίλ Μοράντ και στις 20 Δεκεμβρίου 2018 τέθηκε σε λειτουργία η παράκτια υποδομή ηλεκτρικής σύνδεσης η οποία τροφοδότησε ένα επιβατηγό πλοίο που εξυπηρετεί τα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς καλύπτοντας όλες τις ενεργειακές ανάγκες του πλοίου κατά την παραμονή του στο λιμάνι.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων στο λιμάνι της Κυλλήνης, παρουσία του τότε Αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό και τον Περιφερειάρχη Ιόνιων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Όλη η επικαιρότητα