Χωρίς κατηγορία

Το προεκλογικό «ψηφιδωτό» της Περιφέρειας Πελοποννήσου

pelop.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς υποψήφιοι και κόμματα ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους στην πολιτική σκακιέρα, η οποία σχηματίζεται σιγά σιγά.

Ο νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, έχει προαναγγείλει εδώ και πάρα πολύ καιρό ότι θα είναι ξανά ανεξάρτητος υποψήφιος, ενώ αναμένεται η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας αν θα τον στηρίξει (επίσημα ή ανεπίσημα), με τη… ζυγαριά να γέρνει προς την υποστήριξη.  

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αρχικό «μούδιασμα» και τις έντονες αντιδράσεις για την υποψηφιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, επικρατεί κλίμα συσπείρωσης με στόχο την επί ίσοις όροις διεκδίκηση της Περιφέρειας απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συζητούν με προβληματισμό για κοινό υποψήφιο –μετά την άρνηση του Αρκά καθηγητή Γιάννη Πανούση, αλλά δεν τα έχουν βρει ακόμα, καθώς στο ΠΑΣΟΚ προτιμούν τον Γιώργο Δέδε, ενώ στη ΔΗΜΑΡ τον πρώην γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο έμπειρος Δημήτρης Γόντικας έχει ξεκινήσει ήδη προεκλογικές περιοδείες στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του.

Ο Γιάννης Μανώλης ανακοινώνει επίσημα την υποψηφιότητά του την άλλη εβδομάδα και παράλληλα συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, το οποίο θα κινείται στον χώρο της λαϊκής δεξιάς με σαφή αντιμνημονιακή ρητορεία και συνθηματολογία.  

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει την Κυριακή στην Τρίπολη.

Όλη η επικαιρότητα