Ηλεία

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού – Πλούσιες εκδηλώσεις και μεγάλες παραστάσεις

Στο ανοικτό θέατρο Καβασίλων οι πολιτιστικές βραδιές!
Ακούστε το άρθρο

Το πλούσιο πρόγραμμα του 10ου Φεστιβάλ του δήμου Πηνειού, από τις 16 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, ανακοινώθηκε χθες το πρωί και περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων και αξιόλογων παραστάσεων οι οποίες θα λάβουν χώρα στον μαγευτικό χώρο του ανοικτού Θεάτρου Καβασίλων αλλά και την πόλη της Γαστούνης.

Με εκδηλώσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, στους λάτρεις του πολιτισμού και με την συμμετοχή εθελοντών που κάθε χρόνο υποστηρίζουν το Φεστιβάλ, το θέατρο στα Καβάσιλα, «ζωντανεύει» τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Πηνειού και παρουσιάζει πληθώρα εκδηλώσεων από παιδικές παραστάσεις, απολαυστικές κωμωδίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Ξεχωρίζουν σε λίγες ημέρες η μεγάλη Συναυλία της πολυμελούς ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» και τον Αύγουστο η μεγάλη επίσης Συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο που θα γίνει στην πλατεία της Γαστούνης. Επίσης η παιδική παράσταση «Η πεντάμορφη και το τέρας», η κωμωδία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», «Η μεγάλη πλεκτάνη» και «Οι γείτονες από πάνω», είναι μερικές από τις απολαυστικές παραστάσεις του φετινού φεστιβάλ.

Την ανακοίνωση διεξαγωγής του 10ου Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού, έκανε χθες το πρωί από το χώρο του ανοικτού θεάτρου Καβασίλων, ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος ενώ ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Δημήτρης Βασιλόπουλος, παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καβασίλων, Σωκράτης Βάγγης, που ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Κοροβέση, όσο τον Δήμο Πηνειού και τους εθελοντές για την συμμετοχή και υποστήριξή τους στην διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

Α. Μαρίνος: Η αμαξοστοιχία ’’Φεστιβάλ Δ. Πηνειού’’

ξεκινάει το ταξίδι της

«Η αμαξοστοιχία που λέγεται 10ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού, με βαγόνια για όλες τις ηλικίες, ξεκινάει το ταξίδι της. Ένα ταξίδι που είναι επιμελημένο με ιδιαίτερη φροντίδα από το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού και τον πρόεδρό του τον Δημήτρη Βασιλόπουλο. Είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα στεφθούν με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις, οι παραστάσεις και γενικά τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας που θα έχουν την επιτυχή σφραγίδα που έχουν κάθε χρονιά», ανέφερε ο δήμαρχος Πηνειού, Α. Μαρίνος, που ευχαρίστησε τον Δ. Βασιλόπουλο αλλά και τον Σ. Βάγγη, για την συνεισφορά τους στην διεξαγωγή του Φεστιβάλ.

«Δέκα χρόνια μαζί, με ένταση, τρέξιμο, άγχος, αγωνίες, αλλά και χαμόγελα, ευχάριστες στιγμές, χειροκρότημα και δικαίωση για τον αγώνα και μεγάλη αποδοχή. Χτίσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεχίζουμε. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει αξιόλογες παραστάσεις για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας και επισκέπτες. Ο στόχος μας διαχρονικά σαφής. Ποιότητα, διασκέδαση και απόκτηση θεατρικής παιδείας των παιδιών μας. Εύχομαι σε όλους καλό πολιτιστικό καλοκαίρι», ανέφερε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού, Δημήτρης Βασιλόπουλος.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για το 10ο Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 16 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 20 Αυγούστου. Συγκεκριμένα:

16/07: Παιδικό μουσικοκινητικό σόου με αυθεντικά τραγούδια «Baby Shark»

23/07: Παιδική παράσταση «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» με τους Κώστα Φραγκολιά, Έφη Κιούση και μουσική Γιάννη Ζουγανέλη.

24/07: Συναυλία με την πολυμελή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τον Παν. Πετράκη και την υψίφωνο διεθνούς φήμης, Μπέττυ Χαρλαύτη.

25/07: Παράσταση «Αλαντίν» ένα μαγευτικό υπερθέαμα με μαγικά χαλιά και ακροβατικά.

27/07: Σόου μαγείας με τον σύγχρονο αλχημιστή «Σανκάρα».

01/08: «Ο Καραγκιόζης Κουρέας» από το θέατρο σκιών του Γιάννη Αθανασίου.

02/08: Παράσταση «Συννυφάδες» – ευφάνταστη κωμωδία με τους Σπύρο Πούλη, Γιάννη Μποσταντζόγλου, Μαρία Φιλίππου, Εύη Κολιούλη, Γιώργο Παράσχο και Αντώνη Καλομοιράκη.

04/08: «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» του Ιουλίου Βέρν με τους Ναταλία Δραγούμη και Μέμο Μπεγνή.

05/08: Παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» των Ρέππα-Παπαθανασίου με τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Βασίλη Κούκουρα, Σοφία Παυλίδου, Πάνο Σταθακόπουλο κ.α.

06/08: Εκδήλωση Μικρασιατών «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω», αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη μικρασιάτικη καταστροφή με τη συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών από τον Δήμο Πηνειού και τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

08/08: «Τζουράσικ» – φανταστική διαδραστική εμπειρία με δεινοσαύρους σε φυσικό μέγεθος να πρωταγωνιστούν.

10/08: Παράσταση «Η Μεγάλη Πλεκτάνη» μια έξυπνη κωμωδία με τους Λεωνίδα Κάκουρη, Δήμητρα Ματσούκα, Θαν. Πατριαρχέα, Χάρη Γρηγορόπουλο, Κατερίνα Νικολοπούλου.

13/08: Μουσική Συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη με τον σπουδαίο Μπάμπη Τσέρτο και τους Νάντια και Νίκο Καραγιάννη σε αγαπημένα παραδοσιακά, Σμυρνέικα και Ρεμπέτικα ακούσματα.

17/08: Παράσταση «Οι γείτονες από Πάνω», μια κωμωδία με τους Δημ. Σταρόβα, Νικολέτα Καρρά και Γιώργο Κοψιδά.

20/08: Μιούζικαλ «Μαδαγασκάρη» για μικρούς και μεγάλους με τα αξιολάτρευτα ζωάκια που αποφασίζουν να το σκάσουν από τον ζωολογικό κήπο και να επιστρέψουν στην άγρια φύση.

Με τη Χορωδία Ζακύνθου ο εορτασμός του Αγ. Παϊσίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 11 Ιουλίου, ακόμα μια εκδήλωση πρόκειται να λάβει χώρα στο Καρδιακαύτι ανήμερα της εορτής του Αγίου Παϊσίου. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Ανδρέας Μαρίνος, στις 7.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και λίγο αργότερα η μοναδική Ορχήστρα του Δημήτρη Κάνδηλα και η 60μελής Χορωδία από τη Ζάκυνθο θα παρουσιάσει μια ξεχωριστή συναυλία.

«Ξέρουμε όλοι ότι η επτανησιακή κουλτούρα είναι υπέρτερη όλων των άλλων και έτσι η Ζάκυνθος αγκαλιάζει τον δήμο Πηνειού που μια πολύ μεγάλη ομάδα των κατοίκων του προέρχεται από το νησί. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Ζακύνθου, Νικήτα Αρετάκη και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δημήτρη Κάνδηλα ο οποίος έρχεται όχι μόνο αδαπάνως και φέρνει αδαπάνως 60 ζακυνθινούς συμπολίτες μας αλλά έχει οργανώσει έτσι την κατάσταση που η βραδιά εκείνη προβλέπεται μοναδική», ανέφερε ο δήμαρχος Πηνειού Α. Μαρίνος.

Εκδηλώσεις με την στήριξη της Π.Δ.Ε.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού, Δ. Βασιλόπουλος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Κοροβέσης, είναι δίπλα στον δήμο Πηνειού και προσφέρουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα στις 24/07 η Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, στις 29-30 και 31 Ιουλίου τριήμερο πολιτιστικών δράσεων στο Βαρθολομιό, στις 07/08 η συναυλία στη Γαστούνη με τα Χρώματα της Ήλιδας και στις 14/08 η Λαϊκή Ορχήστρα στο Τραγανό.

Όλη η επικαιρότητα