Ηλεία

Το πρώτο Δ.Σ. του ΓΟΕΒ υπό τον Τάσο Αλτάνη – Συνεργασία – προσπάθεια για να βρεθεί διέξοδος

Ακούστε το άρθρο

Όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και χρόνια στην υπηρεσία και επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία της, καθώς και προτάσεις που μπορούν να φέρουν τη λύση και να βγάλουν τον οργανισμό από το τέλμα στο οποίο έχει υποπέσει τα τελευταία χρόνια, τέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του οργανισμού υπό το νέο πρόεδρο του οργανισμού Τάσο Αλτάνη.

Αρχικά, ο κ. Αλτάνης θέλησε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τόσο τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του ώστε να αναλάβει αυτή τη θέση για ακόμα μια φορά. Όπως τόνισε, το πνεύμα καλής συνεργασίας που φαίνεται να υπάρχει αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον ίδιο προκειμένου να αγωνιστεί για τον οργανισμό. Όντας η 3η θητεία του στη σειρά στη θέση του προέδρου στον ΓΟΕΒ, εξέφρασε την ελπίδα πως θα είναι η καλύτερη, διότι υπάρχει στήριξη από την Περιφέρεια, από την κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί τον εκσυγχρονισμό του αρδευτικού δικτύου της Ηλείας.

Πληθώρα προβλημάτων

Ωστόσο, δε θα μπορούσε να μην εστιάσει και στα αρνητικά στοιχεία που υπάρχουν στον οργανισμό και πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου προκειμένου να επιλυθούν. Αρχικά, υπήρξε σημαντική καθυστέρηση στη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου για διάφορους λόγους. Οι υποχρεώσεις του οργανισμού δεν σταματούν όμως εκεί. Με μια πρώτη εκτίμηση που έκανε με τους ελάχιστους υπαλλήλους του οργανισμού, υπάρχουν πολλές οικονομικές υποχρεώσεις προς τους προμηθευτές, τη ΔΕΗ, τους υπαλλήλους του οργανισμού, το ΙΚΑ το οποίο ωστόσο έχει διακανονιστεί.

Παρά τα προβλήματα που ανέφερε ο κ. Αλτάνης, ελπίζει πως μπορούν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά σε μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να πάρουν άμεσα νερό οι αγρότες.

Οι πρώτοι στόχοι

Ο κ. Αλτάνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συνάντηση που είχε νωρίτερα μέσα στη μέρα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλεία Βασίλη Γιαννόπουλο, όπου τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που υπάρχουν και έθεσαν ως πρώτο στόχο τον καθαρισμό των διωρυγών προκειμένου να μπορέσουν να στείλουν ευκολότερο νερό στους αγρότες, μιας και τα συγκεκριμένα σημεία δεν έχουν καθαριστεί για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Περιφερειάρχη και του κ. Γιαννόπουλου, με σκοπό να γίνει αγώνας δρόμου το δεκαπενθήμερο αυτό και να μπουν μηχανήματα μέσα για να τις καθαρίσουν.

Προχθές έγινε ήδη μια πρώτη αυτοψία στον κάμπο, με την άριστη συνεργασία του προέδρου του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστο Παλαιολόγο, όπου παρατηρήθηκαν όλα τα προβλήματα και τονίστηκε ότι από κοινού θα γίνει προσπάθεια αντιμετώπισης τους και να βοηθηθούν οι αγρότες.

Δεδομένο το οικονομικό πρόβλημα

Ως δεδομένο χαρακτήρισε το οικονομικό πρόβλημα στην παρούσα φάση ο κ. Αλτάνης, σημειώνοντας πως η αδιαφορία των προηγούμενων διοικητικών συμβουλίων ήταν αυτή που στοίχισε στον οργανισμό και οδήγησε στα χρέη αυτά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αγωγές εργολάβων που δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα, με διάφορες συμβάσεις να υπάρχουν εδώ και 10 χρόνια χωρίς ο οργανισμός να έχει το απαιτούμενο ποσό στο ταμείο του.

Θέματα συνεδρίασης

Το πρώτο θέμα που τέθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν η οικονομική κατάσταση, με τον κ. Αλτάνη να αναλύει τα προβλήματα και τις πολλές υποχρεώσεις του οργανισμού. Δεύτερο θέμα που συζητήθηκε ήταν η εκπροσώπηση του οργανισμού στην ΥΔΡΗΛ, με την Ευαγγελία Μπούρα να ορίζεται ως τακτικό μέλος και το Χρήστο Γαλανόπουλο ως αναπληρωματικό. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα τακτικά μέλη Ευαγγελία Μπούρα, Ισμήνη Αγγούρη και Τάσος Κανακόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αμαλιάδας Παναγιώτης Μάσσαλας και ο πρόεδρος Β ΤΟΕΒ Πύργου Γιάννης Αρβανιτάκης.

Όλη η επικαιρότητα