Ηλεία

Το πρώτο νικηφόρο βήμα του μικρού Βασίλη από τα Μακρίσια!

Συγκινητική ανάρτηση για τη δωρεά οργάνων από τον πατέρα του, Παν. Κριαρά

Το πρώτο νικηφόρο βήμα στη μάχη ζωής που έδινε από την ώρα που γεννήθηκε, λόγω σπάνιας ασθένειας στο συκώτι, έκανε ο μικρός Βασίλης Κριαράς με καταγωγή από τα Μακρίσια του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Mια μάχη που είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδο η εφ. «Πατρίς» τον περασμένο Μάιο.

Ο μικρός Βασίλης υποβλήθηκε σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος, ύστερα από πολύμηνη προσμονή στη λίστα αναμονής του ιταλικού παιδιατρικού νοσοκομείου «Bambino Gesu», γεγονός που είχε οδηγήσει την οικογένεια σε αναγκαστική μετακόμιση στην Ρώμη, ώστε να είναι σε ετοιμότητα για να υποβληθεί άμεσα στην επέμβαση.

Σε επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος υποβλήθηκε ο μικρός Βασίλης Κριαράς από τα Μακρίσια σε ιταλικό νοσοκομείο

Το βράδυ της 10ης Ιουλίου, όμως η τύχη χαμογέλασε στην οικογένεια, καθώς ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά για την εύρεση μοσχεύματος και την ανάγκη άμεσης μεταμόσχευσης.

Το πολύωρο χειρουργείο ξεκίνησε το μεσημέρι της 11ης Ιουλίου και ολοκληρώθηκε με επιτυχία ύστερα από περίπου 9-10 ώρες. Ο πατέρας του παιδιού, Παναγιώτης Κριαράς, με συγκινητική ανάρτησή του στο «φέισμπουκ» εξέφρασε τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι βοήθησαν οικονομικά όλο αυτό το διάστημα για να ανταποκριθεί στα υπέρογκα ιατρικά έξοδα και υπογράμμισε την ανάγκη να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σχετικά με τη δωρεά οργάνων. «Έγινε επιτυχημένα το πρώτο βήμα που περιμέναμε τόσα χρόνια. Τώρα αρχίζει ο επόμενος Γολγοθάς, αλλά με τη δύναμη του μικρού Βασίλη πάμε δυναμικά. Σας ευχαριστούμε όλους για την αμέριστη συμπαράσταση. Για να σωθεί ο Βασίλης, έφυγε κάποιος άλλος, ο οποίος είχε το μεγαλείο ψυχής, εκείνος και η οικογένειά του να δωρίσουν τα όργανά του. Χθες, πέρα από τον Βασίλη, ίσως να σώθηκαν από ένας έως οκτώ άνθρωποι ακόμη, χάρη σε αυτόν τον άνθρωπο που δυστυχώς έφυγε. Ας κάνουμε μια προσευχή για αυτόν παρέα με ένα κεράκι και ας ξανασκεφτούμε όλοι μας καλά το θέμα της δωρεάς οργάνων. Είναι κάτι που αξίζει», τόνισε.

Μέχρι χθες το απόγευμα ο μικρός βρισκόταν ακόμα στην Εντατική του Νοσοκομείου για λόγους προφύλαξης από ενδονοσοκομειακά νοσήματα και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του.

Όλη η επικαιρότητα