To πρώτο trailer για την σειρά που διαφημίζει την Ελλάδα

H Ελλάδα μέσα σε όλα τα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει, συνεχίζει να… κλωτσάει πολλές μεγάλες ευκαιρίες, ωστόσο η σειρά «The Trip Of Greece» στο πρώτο της trailer μας δείχνει μια ωραία πλευρά της.

Μετά τα The Trip, The Trip to Italy, the Trip to Spain, οι πρωταγωνιστές Rob Brydon and Steve Coogan ήρθαν στην χώρα μας για να κάνουν ατελείωτες συζητήσεις αλλά και γευσιγνωσία στην Ελλάδα, κάτι που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και οι ίδιοι φαίνεται ότι καταδιασκέδασαν.

Η σειρά The Trip to Greece εμπνέεται από την Οδύσσεια του Ομήρου και το ταξίδι του Οδυσσέα πίσω στην πατρίδα του και την οικογένειά του στην Ιθάκη. Οι ηθοποιοί υποδύονται φανταστικές εκδοχές του εαυτού τους καθώς διασχίζουν την Ελλάδα σε ένα ταξίδι έξι ημερών. Ως ένα γαστρονομικό και πολιτιστικό οδικό ταξίδι, η σειρά The Trip to Greece σκοπεύει να δείξει τους πρωταγωνιστές να απολαμβάνουν ό,τι καλύτερο έχει η Ελλάδα στον πολιτισμό, την διατροφή και τη φιλοξενία.

Η σειρά του BBC ξεναγεί τους θεατές σε πολλά ιστορικά μνημεία και ωραίους χώρους όπως είναι: Ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς, η Αρχαία Αγορά της Αθήνας, το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, το νησί της Ύδρας, το Σπήλαιο του Διρού, το Παλάτι του Νέστορα, το Νιόκαστρο Ναυαρίνου στην Πύλο, η Αρχαία Στάγειρα, καθώς και πολλά γυρίσματα σε εστιατόρια και ξενοδοχεία σε Αθήνα, Ύδρα, Λέσβο, Χαλκιδική, Πήλιο, Καβάλα και Πελοπόννησο.

Οι δυο πρωταγωνιστές καταπιάνονται με πολλά μεγάλα θέματα της χώρας μας, όπως οι κωμωδίες του Αριστοφάνη, οι τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, μιλάνε για τον Ναό του Απόλλωνα, τη λειτουργία του Μαντείου των Δελφών και τη σημασία της Πυθίας κατά τη διάρκεια 1000 χρόνων της Ελληνικής ιστορίας και πολλά ακόμα.

Εκτός από την σειρά The Trip to Greece που θα προβληθεί από το Sky One στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα κυκλοφορήσει και μια αντίστοιχει κινηματογραφική ταινία που θα κάνει πρεμιέρα παγκοσμίως μέσα στο 2020.

Σημαντικό είναι να πούμε ότι στην παραγωγή υπάρχουν και αρκετές Ελληνικές παρουσίες, καθότι location Manager για την σειρά στην Ελλάδα είναι η Ελένη Φαναριώτου, ενώ μέσα στην 20μελή παραγωγή υπάρχουν και 5 Έλληνες.

Ο Steve Coogan δήλωσε τα εξής σχετικά με την επιλογή της χώρας μας: «Συζητώντας για το πού θα μπορούσαμε να πάμε μετά τα γυρίσματα της σειράς στην Ισπανία και στην Ιταλία, η Ελλάδα προέκυψε λόγω της προφανούς πολύ πλούσιας ελληνικής μυθολογίας και φιλοσοφίας. Αλλά, επίσης, λόγω της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας η οποία δημιουργεί μια άλλη δυναμική τώρα. Μερικοί άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο εμπνέονται από αυτήν την πρόκληση στο status quo που αμφισβητεί τα δεδομένα. Στη συγκεκριμένη σειρά, ο Ρομπ κι εγώ παίζουμε με την ιδέα του ποιοι είμαστε. Μιλάμε για τους εαυτούς μας, αλλά και για πιο εσωτερικά θέματα. Είναι ένα όχημα για τον Ρομπ και εμένα να εξερευνήσουμε τους εαυτούς μας ως μεσήλικες άνδρες στην κρίση της μέσης ηλικίας, καθώς και την κουλτούρα και τη διάθεση μιας άλλης χώρας. Στην Ελλάδα θέλουμε να συζητήσουμε για τη Δημοκρατία, την ελληνική μυθολογία, την ελληνική φιλοσοφία, την πολιτική της σύγχρονης Ελλάδας -που είναι ενδιαφέρουσα σε σχέση με την Ευρώπη -, καθώς και τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη. Διατυπώνουμε ερωτήσεις για μεγάλα θέματα, αλλά και τα απλά ερωτήματα στη ζωή σε σχέση με τα μεγάλα ερωτήματα. Και, βεβαίως, τρώμε πραγματικό φαγητό στα εστιατόρια, από πρωτοκλασάτα μενού μέχρι σε απλά εστιατόρια. Είναι μια εξερεύνηση της γαστρονομικής πλευράς της Ελλάδας».

via