Ελλάδα

Το ρόλο της συζύγου στην υπόθεση του πρέσβη εξετάζει η αστυνομία της Βραζιλίας

Ακούστε το άρθρο
Το ενδεχόμενο εμπλοκής της βραζιλιάνας συζύγου στη δολοφονία του -όπως δείχνουν οι ενδείξεις- του έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, εξέτασαν οι αρχές της χώρας, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.Πηγή που συμμετέχει στην έρευνα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη ανακρίθηκε χθες, Πέμπτη, όμως «ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί».

Οι αρχές της Βραζιλίας ανέκριναν επί ώρες στη διάρκεια της νύκτας έναν αστυνομικό, σύμφωνα με μέλη της οικογένειας του που επικαλείται η εφημερίδα O Globo. Επίσης, ανακρίνεται «ένας νεαρός» ως ύποπτος.

Η ίδια εφημερίδα ανέφερε επίσης πως οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα σε έναν καναπέ στο σπίτι του Ρίο ντε Ζανέιρο όπου διέμεναν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του.

Μία απανθρακωμένη σορός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης μέσα σε αυτοκίνητο που είχε μισθώσει ο 59χρονος διπλωμάτης. Η αστυνομία θεωρεί ότι η σορός ανήκει στον πρέσβη. Η τελευταία επαφή που είχε ο 59χρονος πρέσβης φέρεται να ήταν σε τηλεφωνική συνομιλία με τη σύζυγό του. Βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνισή του στις 28 Δεκεμβρίου.

Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο, εκτιμώντας ότι πρόκειται για δολοφονία. Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει μάλιστα πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».

Παράλληλα, κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας αναχωρεί για τη Βραζιλία, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των τοπικών αρχών.

Το καμένο αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στη Νόβα Ιγουάτσου, στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή, όπου κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές. Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα