Ηλεία

Τo Σ.Δ.Ε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου

Ακούστε το άρθρο

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου βρέθηκαν τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου εκπαιδευόμενοι του Σ.Δ.Ε. Πύργου.

Οι ενήλικοι «μαθητές» που παρακολουθούν το Β΄ κύκλο σπουδών του Σ.Δ.Ε. Πύργου έφθασαν στο Δημοτικό μέγαρο κατά τις 6:30 το απόγευμα. Συνοδευόμενοι από το Διευθυντή του σχολείου κ. Αγγελόπουλο και την πληροφορικό κ. Παρασκευοπούλου επισκέφθηκαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύργου. Σκοπός της επίσκεψής  τους ήταν να γνωρίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και να δουν από κοντά-δια ζώσης, μια συνεδρίασή του.

Την ομάδα του Σ.Δ.Ε. Πύργου υποδέχθηκαν οι κυρίες της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου και σχετικά σύντομα συγκεντρώθηκαν και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αρχηγοί των παρατάξεων και ο Δήμαρχος Πύργου, ενημερώθηκαν για την ύπαρξη των εκπαιδευομένων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ήρθαν να τους καλωσορίσουν και τους χαιρέτησαν έναν προς ένα.

Πρόεδρος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ο κ. Δημήτρης Μεσσαλάς. Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής, αναφέρθηκε στην αξία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και της ενήλικης μάθησης και κάλεσε το διευθυντή του σχολείου να πει δυο λόγια. Ο Δ/ντής του Σ.Δ.Ε. χαιρέτησε τους Δημοτικούς Συμβούλους, αναφέρθηκε στη συνδρομή του Δήμου Πύργου στην καλή λειτουργία του σχολείου και ευχήθηκε καλή συνεδρίαση.

Η συζήτηση που είχε θέμα τον Προϋπολογισμό του 2019 άρχισε με εισηγήσεις από το Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Σκαρτσιάρη (που παρουσίασε τον Προϋπολογισμό) και τους αρχηγούς των παρατάξεων που αντιπαρέθεσαν τις ενστάσεις τους για όσα ειπώθηκαν. Θέματα που αφορούν τη λειτουργία (και μη λειτουργία) των απορριμματοφόρων αναδύθηκαν στη συζήτηση. Ακολούθησαν εισηγήσεις και δευτερολογίες από αρχηγούς παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Πύργου κ. Ανδριάννα Αγγελακοπούλου αναφέρθηκε στη σχέση του Σ.Δ.Ε. Πύργου με την υπηρεσία του Δήμου, καθώς και στο πως οι δυο πλευρές έχουν συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου (μορφωτικού κλπ.) συμπολιτών μας, ιδίως αυτών που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Η παρακολούθηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου απετέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για τους συμμετέχοντες του Σ.Δ.Ε. Πύργου. Στοιχεία που συνθέτουν τη δημοκρατία μας στο τοπικό επίπεδό της, αλλά και πως αυτή υλοποιείται μέσα από τη συνεδρίαση του συλλογικότερου οργάνου της, ήρθαν να ξεδιαλύνουν και να εμπλουτίσουν την άποψη των συμμετεχόντων.

Το Σ.Δ.Ε. Πύργου είναι Δημόσιο σχολείο με Δωρεάν φοίτηση, απευθύνεται σε ενηλίκους και μετά από φοίτηση δύο χρόνων τους προσφέρει Απολυτήριο Γυμνασίου. Λειτουργεί απογευματινές ώρες, 4:30 μ.μ. έως 8:30 μ.μ. και εκτός από την έδρα διαθέτει τρία τμήματα:

Στον Πύργο: στο 2ο Χλμ. Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (Αλφειού), κτίριο 1ου ΕΠΑ.Λ. (και Δ.Ι.Ε.Κ.). Τηλ. & FAX: 26210-20.350, Κινητά: 693.65.25.428 & 6945.11.89.73.

E-mail: sdepyr@sch.gr  Ιστοσελίδα-Ιστότοπος: http://sdepyrgou.ilei.sch.gr

Στην Αμαλιάδα: Τέρμα Ολυμπίας και Έλλης, στο κτίριο του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, Τηλ.: 26220-28.692, Κινητό: 698.259.69.52.
Στην Ζαχάρω: Στο κτίριο του Γυμνασίου Ζαχάρως, Κινητό: 697.48.15.735.

Στην Ζάκυνθο: Στο κτίριο του Δ.ΙΕΚ. Ζακύνθου, Κινητό: 6977.98.43.05.

Όλη η επικαιρότητα