Αθλητισμός

Το Σαολίν Κουνγκ Φου αριστεύει στην Αμαλιάδα

14521_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ο Αθλητικός Σύλλογος Σαολίν Γου Κουνγκ Νοτίου Ελλάδος, που ιδρύθηκε το 1991 και είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ σύλλογος Μέλος της Ομοσπονδίας Σαολίν Ελλάδος στην Ηλεία, με τον εκπαιδευτή Σιφού Καπατσούλια Παναγιώτη, συμμετείχε στο Φετινό 5ο Πανελλήνιο και 1ο Διεθνές Κύπελλο Πολεμικών Τεχνών «Μυγδονία» στη Πόλη του Λαγκαδά, το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Νοεμβρίου 2012 με 4 αθλητές και κατάφερε να κατακτήσει 7 Μετάλλια.

Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 70 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, από τη Κύπρο και τις Βαλκανικές χώρες, με περισσότερους από 500 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε τεχνικές αυτοάμυνας, σκιαμαχίες, φόρμες, όπλα, και αγώνες σε κατηγορίες Σέμι, Λάιτ και Φουλ Κόντακτ, αγώνες ΜΜΑ, αγώνες Μουάι Τάι και αγώνες Κικ Μπόξινγκ.

Το Κύπελλο το οποίο περιλάμβανε όλες σχεδόν τις γνωστές πολεμικές τέχνες, Αϊκίντο, Καράτε, Μουάι Τάι, Κικ Μπόξινγκ, ΜΜΑ, Τάε Κβον Ντο, Παγκράτιο, Γκράμπλινγκ-Καθήλωση Υποταγή, Κουνγκ Φου, Γου Σου, κ.ά. διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών, Β.Σ.Κ. στο κλειστό Δημοτικό γυμναστήριο του Λαγκαδά, σε συνεργασία με το Δήμο Λαγκαδά και τον Α.Σ.Γ.Α.ΓΣΚ ΜΥΓΔΟΝΙΑ.

Με τον 29χρονο Χαντζή Αριστοτέλη που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο σέμι κόντακτ [Ημιεπαφή], για ακόμη μια χρονιά, κατακτώντας το τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος στη κατηγορία ανδρών της κίτρινης ζώνης και τη 1η Θέση στη κατηγορία των Παραδοσιακών Φορμών κίτρινης-πορτοκαλί ζώνης ανδρών, τον Μεϊντί Γιοβάλιαν 28 ετών που κατέκτησε τη 2η θέση στην ίδια κατηγορία και την Πρώτη Θέση στη κατηγορία των Παραδοσιακών Φορμών άσπρης-κίτρινης ζώνης Ανδρών, τον Αθανασόπουλο Διονύσιο 44 ετών που κατέκτησε τη 2η θέση στο σέμι κόντακτ στη κατηγορία των βετεράνων ανδρών της κίτρινης ζώνης και την 1η Θέση στη κατηγορία των Παραδοσιακών Φορμών άσπρης-κίτρινης ζώνης Βετεράνων και τέλος τον Καναβό Διονύση ένας από τους μεγαλύτερους ηλικιακά συμμετέχοντες κατάφερε να κερδίσει τη 2η Θέση και το ασημένιο Μετάλλιο στη κατηγορία των Παραδοσιακών Φορμών κίτρινης-πορτοκαλί ζώνης Βετεράνων, ο Σύλλογος της Αμαλιάδας βρίσκεται πλέον στους Συλλόγους Πρωταθλητές των Πολεμικών Τεχνών της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος της Αμαλιάδας είναι Επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σαολίν, της οποίας η Αγωνιστική Ομάδα, με αθλητές και αθλήτριες από τον Αθλητικό Σύλλογο Σαολίν Γου Κουνγκ Φίδι-Γερανός, τον Α.Σ. Άνεμος Ηλιούπολης και τον Α.Σ. Αρτέμιδας, υπό την διεύθυνση του δασκάλου που έφερε το Σαολίν Κουνγκ Φου στην Ελλάδα αλλά και στην Ηλεία, Σιγκούνγκ Σταυρίδη Ιορδάνη, κατέκτησε το 5ο Πανελλήνιο και 1ο Διεθνές Κύπελλο Πολεμικών Τεχνών «Μυγδονία» αφού απέσπασε Συνολικά, 33 χρυσά σε αγώνες φορμών και δεξιότητας, 12 χρυσά σε αγώνες δεξιότητας και χρήσης παραδοσιακών όπλων, 3 ασημένια και 2 χρυσά σε αγώνες Ημιεπαφής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συλλόγου στο www.shaolin-ileia.gr, ή το Σύλλογο στη διεύθυνση Αχιλλέα Μπουντουβή 39, στην Αμαλιάδα +30 6970056520.

Όλη η επικαιρότητα