Ελλάδα Καιρός

Το Σάββατο αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται υψηλές θερμοκρασίες

Ακούστε το άρθρο

Μέχρι και αύριο, Παρασκευή αναμένεται να διατηρηθεί άστατος ο καιρός, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά του meteo. Από το Σάββατο ο καιρός αναμένεται να «φτιάξει», με άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία την Κυριακή θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πρόγνωση του καιρού από το Σάββατο και για τις επόμενες μέρες, έχει ως εξής:

Σάββατο 18-05-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά και τα βόρεια με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κυριακή 19-05-2019

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δευτέρα 20-05-2019

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 21-05-2019

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα ανατολικά και νότια.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Όλη η επικαιρότητα