Ελλάδα

Το σχέδιο “εμφανής αστυνόμευσης” της ΕΛΑΣ και στη Ζάκυνθο

Ακούστε το άρθρο

Θέματα αστυνόμευσης στα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Χρήστο Δραγατάκη αλλά και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των νησιών, μεταξύ αυτών και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ζακύνθου Τρ. Πανώριος. Επίκεντρο της σύσκεψης ήταν η λειτουργία ενός νέου προγράμματος Πεζών Περιπολιών που θα πραγματοποιούν ειδικούς ελέγχους για μια σειρά από παραβάσεις στο πλαίσιο ενός προγράμματος «εμφανούς αστυνόμευσης» που θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ.

Το σχέδιο αυτό, όπως αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα «Το Βήμα», επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα όπου όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες θα χωρίσουν τις περιοχές εποπτείας τους σε 2-3 «ζώνες» -σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και περισσότερες-όπου προβλέπεται να κινείται ένα τουλάχιστον περιπολικό. Έτσι ώστε τουλάχιστον μία φορά το 24ωρο να διέρχεται το περιπολικό ακόμη και από τα πιο απομακρυσμένα χωριά και να προσφέρεται «αίσθημα ασφαλείας».

Το Σχέδιο έχει καταρτίσει ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κοινοποιηθούν οι σχετικές Διαταγές στις κατά περιοχές Αστυνομικές Διευθύνσεις.

Στην συνάντηση έγινε και ένας πρώτος απολογισμός της καλοκαιρινής περιόδου και σύμφωνα με όσα επισημάνθηκαν στον –Ε- από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ζακύνθου πολύ σύντομα θα υποβληθεί και ένα αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα για τον απολογισμό που θα αφορά τη Ζάκυνθο με αιχμή, όπως είναι φυσικό την περιοχή του Λαγανά.

Θυμίζουμε πως ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει ιδία πείρα από την κατάσταση στο νησί μας, μια που κατά το πρόσφατο παρελθόν  είχε υπηρετήσει στο νησί μας ως Διευθυντής.

Πηγή: ermisnews 

Όλη η επικαιρότητα