WEB tv Ηλεία

Το σχέδιο για την ληστεία σε χρηματαποστολή των ΕΛΤΑ στον Πύργο – Την Δευτέρα οι απολογίες των συλληφθέντων

Οι δράστες φαίνεται ότι σχεδίαζαν ληστεία σε μεγάλη χρηματαποστολή που θα έφθανε στα ΕΛ.ΤΑ. στον Πύργο, με το ποσό να εκτιμάται γύρω στις 200.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα χρήματα προορίζονταν για τις πληρωμές των συντάξεων.
Ακούστε το άρθρο

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας πέρασαν αργά χθες το μεσημέρι οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης σε  Δουνέϊκα και Καβάσιλα μετά από οργανωμένη επιχείρηση, όπου και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν μέχρι τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, οι δράστες βρέθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως και του ανακριτή Αμαλιάδας προκειμένου να απολογηθούν για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπών και παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, τα οποία και συμπεριλαμβάνονται στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους.

Ωστόσο, οι δράστες αιτήθηκαν μέσω του συνηγόρου τους Σάκη Κότσιφα προθεσμία μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθούν.

Νωρίτερα και η δεύτερη οργάνωση

Ενώπιον της Εισαγγελέως Αμαλιάδας βρέθηκε νωρίτερα το πρωί της ίδιας μέρας, περίπου στις 10:30, η δεύτερη εγκληματική ομάδα που συνελήφθη κατά την έφοδο των αστυνομικών στα ενοικιαζόμενα σπίτια στα Δουνέϊκα, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι δυο ημεδαποί που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ομάδα, μέσω του δικηγόρου τους Θοδωρή Αντωνόπουλου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα το πρωί, όπου και θα βρεθούν και πάλι ενώπιον Εισαγγελέως για να απολογηθούν.

Οι κατηγορίες των δραστών της εγκληματικής ομάδας

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, φαίνεται πως έχει απαγγελθεί κατηγορία για την κακουργηματική πράξη της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο της Γαστούνης, από κοινού και για τους τρεις δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται και για σύσταση συμμορίας, παράνομη κατοχή όπλων, κατοχή ναρκωτικών, κλοπές οχημάτων και πινακίδων.

Στόχος τα ΕΛΤΑ

Όπως προκύπτει από αστυνομικές πηγές, οι δράστες φαίνεται ότι σχεδίαζαν ληστεία σε μεγάλη χρηματαποστολή που θα έφθανε στα ΕΛ.ΤΑ. στον Πύργο, με το ποσό να εκτιμάται γύρω στις 200.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα χρήματα προορίζονταν για τις πληρωμές των συντάξεων.

«Θα πλήρωναν για να φύγουν»

Τη δική του μαρτυρία για τα όσα συνέβησαν κατέθεσε αποκλειστικά στην «Π» ο υπεύθυνος ενοικιαζόμενων κατοικιών Απόστολος Γούργουρας, ο οποίος τόνισε αρχικά πως ήταν μια συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δραστών, δίχως οι ίδιοι να γνωρίζουν την ταυτότητά τους. Εμφανίστηκε ανακουφισμένος για το γεγονός πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ αποκάλυψε και που βρίσκονταν την ώρα της επιχείρησης οι δράστες. «Έγιναν κάποιες ζημιές κατά την είσοδο της αστυνομίας και ευτυχώς που δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ήταν όλα κλειδωμένα και έσπασαν οι πόρτες για να μπουν μέσα. Άλλοι ήταν στα δωμάτια, άλλοι κοιμόντουσαν στους καναπέδες. Οι συλλήψεις έγιναν και ευτυχώς δεν υπήρχαν απώλειες», υποστήριξε.

Μάλιστα, σημείωσε πως υπήρχαν αρκετά όπλα και ευτυχώς δεν αντέδρασαν οι δράστες, ενώ πρόσθεσε πως μονάχα στα δυο διαμερίσματα διέμεναν οι συλληφθέντες, ωστόσο οι αρχές μπήκαν σε όλα για να εξακριβώσουν ότι δεν υπήρχε  κανείς άλλος. Σε ότι αφορά τις κρατήσεις, ο  κ. Γούργουρας είπε: «Η πρώτη κράτηση είχε γίνει μέσω τηλεφώνου από κάποια παιδιά που ερχόντουσαν και κατά το παρελθόν εδώ και η δεύτερη πάλι μέσω τηλεφώνου. Χθες ήταν η τελευταία μέρα που θα ολοκληρωνόταν η συναλλαγή και θα πλήρωναν για να φύγουν. Αλλά τελικά δεν πρόλαβαν».

Δήλωσε παράλληλα πως δεν είχε εντοπίσει καμία περίεργη κίνηση το προηγούμενο διάστημα και πως δεν είχαν δημιουργήσει κανένα απολύτως θέμα όλες αυτές τις μέρες. Δεν είχαμε ακούσει τίποτα ούτε από τους γείτονες.

Κλείνοντας, ανέφερε πως ήταν δυο ξεχωριστές παρέες που δεν πρέπει να είχαν σχέση μεταξύ τους, ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας πως η είσοδος των αστυνομικών έγινε από τα κάγκελα και άνοιξαν την πρώτη κατοικία και μετά τις υπόλοιπες.

Ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Συγχαρητήρια ανακοίνωση προς τους αστυνομικούς του Τ.Α. Ήλιδας για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, απέστειλε σύσσωμο το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας και ο πρόεδρός του Γρηγόρης Κατσώλης. Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Τ.Α. Ήλιδας για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστεία κοσμηματοπωλείου και σε κλοπές στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πρωινές ώρες της 29/03/2023 με την συμμετοχή του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας από κοινού με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ιδίας Υπηρεσίας, με την συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ και των ΟΠΚΕ των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Πύργου και Πατρών, συνελήφθησαν συνολικά πέντε άνδρες (τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας) εκ των οποίων οι τρεις μέλη εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για -κατά περίπτωση-εγκληματική οργάνωση, ληστεία, κλοπές και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια ακόμα μεγάλη επιτυχία των συναδέλφων του Τ.Α. Ήλιδας που με μεθοδικότητα, επαγγελματισμό και υπομονή κατάφεραν να προβούν στην σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών που λυμαίνονταν την περιουσία των Ηλείων πολιτών, αποτρέποντας παράλληλα ενδεχόμενες μελλοντικές εγκληματικές τους ενέργειες στην περιοχή μας με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

Έχουμε τονίσει πολλάκις πως το σύνολο του προσωπικού των υπηρεσιών της Δ.Α. Ηλείας, αγωνίζεται καθημερινά για την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες του νομού και θα συνεχίσει να το πράττει με ανιδιοτέλεια, προκειμένου να διαφυλαχτεί το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!!!».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα