Πολιτική

Το σχέδιο της κυβέρνησης: Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι πτήσεις προς την Αθήνα για χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα

Ακούστε το άρθρο

Στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία συμμετείχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας την πρώτη αποτίμηση της επανεκκίνησης.

Ουσιαστικά, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης αυτής, οι ηγέτες των οκτώ χωρών που βρίσκονται στην ίδια φάση επανεκκίνησης των οικονομιών τους τόνισαν ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός. Σημείωσαν ακόμη ότι δεν έχει σημειωθεί επιδημιολογική έξαρση, παρόλο που ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί.  Παράλληλα, θετική είναι η εικόνα και από την επαναλειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Οι οκτώ ηγέτες τόνισαν, ωστόσο, ότι η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση όσον αφορά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ατομικής προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τους ομολόγους του για το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει στις 15 Ιουνίου τις πτήσεις προς την Αθήνα για τους επισκέπτες από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα, ακολουθώντας τη στρατηγική των δειγματοληπτικών τεστ.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, οι πρωθυπουργοί της Δανίας Μέττε Φρεντέρικσεν,  της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις, της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον, της Νέας Ζηλανδίας Γιασίντα Άρντερν και του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα