Categories: Βιβλίο

«Το Σεντούκι των Ευχών» από τη Μαρία Συλαϊδή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών

Share

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Συλαϊδή «Το Σεντούκι των Ευχών» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Διάνοια», θα παρουσιαστεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεχαινών (κτίριο Μαστροβασίλη), στον πεζόδρομο της Αγοράς. Το βιβλίο μιλά για την ιστορία του έφηβου Ορέστη, όπως την εμπνεύστηκε και την παρουσιάζει η συγγραφέας μέσα από το βιβλίο της.

«Ο Ορέστης, αν και βρίσκεται καθηλωμένος στο αναπηρικό του αμαξίδιο, μας δίνει μαθήματα θάρρους και αισιοδοξίας! Μαθήματα ζωής», αναφέρει ο Όμιλος Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος και πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λεχαινών, Μαργαρίτα Αργυράκη, η κοινωνική λειτουργός, Κατερίνα Γεωργιοπούλου καθώς και η συντονίστρια της παρουσίασης, Άννα Γεωργιοπούλου. Την εκδήλωση υλοποιούν οι εκδόσεις «Διάνοια».

Το βιβλίο

Επιτέλους, έχει φτάσει εκείνη η πολυπόθητη στιγμή των Χριστουγέννων, όπου μικροί και μεγάλοι στολίζουν το δέντρο με χαρά. Ο Ορέστης κοιτάζει την οικογένειά του από μακριά, μα δεν τολμάει να βρεθεί ανάμεσά τους. Μια λύπη έχει φωλιάσει μέσα του. Προσπαθεί, όπως κάθε χρόνο, να απασχολήσει το μυαλό και το βλέμμα του με κάτι άλλο για να μην τους κοιτάζει, όμως, φέτος κάτι έχει αλλάξει. Η ατμόσφαιρα δεν είναι η ίδια. Το νιώθει και αυτό του προκαλεί φόβο. Προσπαθεί να αποδιώξει το βλέμμα του για ακόμα μια φορά, αλλά δεν τα καταφέρνει. Κάτι από το παρελθόν έχει γυρίσει πίσω. Περιφέρεται στο στολισμένο σπίτι που φέρνει αναμνήσεις. Νιώθει την καρδιά μέσα στο στήθος του να σφυροκοπά σε κάθε χτύπο. Ήταν μια αχτίδα χαράς που αρνιόταν να δει. Παίρνει μια βαθιά ανάσα, σφιχταγκαλιάζει τις ρόδες του αμαξιδίου του για να φύγει γρήγορα από εκεί, αλλά τελικά το μετανιώνει. Κοιτάζει γύρω του ξανά. Κάτι τον κρατάει πίσω. Ήταν κάτι που του είχε λείψει όλα αυτά τα χρόνια.