Χωρίς κατηγορία

Tο Spotify και το SoundCloud «σε προχωρημένες συνομιλίες συγχώνευσης»

125d791b430bd8fdb4863210f02d560a.jpg
Ακούστε το άρθρο
Ένα μεγάλο ευρωπαϊκό deal στις διαδικτυακές υπηρεσίες ροής μουσικής ενδέχεται να είναι προ των πυλών. Σύμφωνα με τους Financial Times, η γνωστή σουηδική υπηρεσία Spotify βρίσκεται σε «προχωρημένες συνομιλίες» για την εξαγορά του γερμανικού SoundCloud.

Μέχρι στιγμής, τόσο το Spotify όσο και το SoundCloud δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες, όμως οι Financial Times συνεχίζουν το ρεπορτάζ τους, κάνοντας λόγο για «κολύμπι ενάντια στο αμερικανικό ρεύμα».

Αν και εξαιρετικά διαδεδομένες, με ευρεία συνδρομητική βάση, οι δύο μουσικές υπηρεσίες πασχίζουν να καταστούν κερδοφόρες, έχοντας ως ανταγωνιστές μεγάλους «παίκτες» από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπως την Apple και σε λίγο, όπως όλα δείχνουν, την Amazon. 

Όπως επισημαίνουν οι FT, τυχόν συγχώνευση των δύο εταιρειών, μπορεί να τους δώσει μεγάλη ώθηση έναντι του ανταγωνισμού.

Το SoundCloud διαθέτει μία ισχυρή κοινότητα 200 εκατομμυρίων μουσικόφιλων, ενώ το Spotify έχει 100 εκατομμύρια συνδρομητές, εκ των οποίων τα 17 εκατομμύρια πληρώνουν για τις premium υπηρεσίες του.

Συγκριτικά, η Apple Music διαθέτει 17 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν για την υπηρεσία.

Πέραν αυτών, το SoundCloud μπορεί να συνεισφέρει στο Spotify ένα μεγάλο κατάλογο 135 εκατομμυρίων κομματιών, σημαντικό μέρος εκ των οποίων είναι πρωτότυπα, και μία έντονα δημιουργική κοινότητα μελών.

«Εάν η συμφωνία κλείσει, θα έχουμε μία ευρωπαϊκή υπερδύναμη στην ψηφιακή μουσική» δήλωσε ο Μαρκ Μάλιγκαν της Midia Research.

 
 
 

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα