Υγεία

Tο «ταπεινό» μυρωδικό που προστατεύει από τον καρκίνο

Ακούστε το άρθρο

Προσθέτοντας μπαχαρικά και μυρωδικά στα φαγητά σου, δεν χαρίζεις μόνο εξαιρετική γεύση και άρωμα στο γεύμα σου, προστατεύεις κιόλας τον οργανισμό σου από θανατηφόρες ασθένειες.

Πάρε για παράδειγμα τον μαϊντανό, ο οποίος μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σου. Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Το καταπράσινα μυρωδικό περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι εμποδίζει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Ό,τι πρέπει για εσένα που σού αρέσουν τα ξεροψημένα κρεατικά!

Επίσης, η ουσία απιγενίνη, που περιέχει, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει το μέγεθος του όγκου σε επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού. Η μυρικετίνη έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και στην θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη.

Έρευνες έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Πηγή: olivegazine.gr 

Όλη η επικαιρότητα