Κόσμος

Το θύμα φταίει που βρέθηκε στο κλουβί της τίγρης, λένε από τον ζωολογικό κήπο

to_thyma_ftaiei_poy_vrethike_sto_kloyvi_tis_tigris_lene_apo_ton_zoologiko_kipo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο θύμα, τον νεαρό άνδρα που κατασπάραξε μια λευκή τίγρης, ρίχνουν την ευθύνη για την ανείπωτη τραγωδία οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στο Νέο Δελχί σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γεννώνται ερωτήματα για τα μέτρα ασφαλείας στον χώρο καθώς ο χρόνος που μεσολάβησε από τη στιγμή που ο νεαρός άνδρας βρέθηκε – κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες – στο κλουβί, μέχρι τη στιγμή που η τίγρης του όρμησε ήταν αρκετός για να επέμβουν οι υπεύθυνοι και να ακινητοποιήσουν με τον πιο πρόσφορο τρόπο το επιβλητικό ζώο.

Στο βίντεο από κινητό τηλέφωνο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας η επτάχρονη τίγρη που ακούει στο όνομα Βίτζεϊ, για περίπου 100 δευτερόλεπτα επεξεργάζεται τον άνδρα ενώ όσοι βρίσκονται έξω από το κλουβί φωνάζουν και χειρονομούν προκειμένου να την απομακρύνουν. Τελικά ο Βίτζεϊ στο ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ αρπάζει τον άτυχο άνδρα από το λαιμό και τον σέρνει στην άλλη μεριά του κλουβιού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο νεαρός πέρασε φρικιαστικά 15 λεπτά στα σαγόνια της τίγρης πριν αφήσει την τελευταία του πνοή ενώ οι υπεύθυνοι έκαναν δύο ώρες να ανασύρουν το πτώμα του απομακρύνοντας τελικά το ζώο με ξύλινα ραβδιά.

Οι εκπρόσωποι του κήπου υποστηρίζουν ότι ο φύλακας του συγκεκριμένου κλουβιού σήμανε τον συναγερμό μόλις είδε τον άνδρα «να πηδάει μέσα στο κλουβί» ενώ έστειλε και SMS σε άλλους συναδέλφους του για να προστρέξουν σε βοήθειά του. Σήμερα αρκέστηκαν να ανακοινώσουν ότι ελεγκτές της κεντρικής αρχής αδειοδότησης ζωολογικών κήπων και του υπουργείου Περιβάλλοντος επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις για να επανελέγξουν τα μέτρα ασφαλείας διαβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε βελτιώσεις αν και όπου κριθεί απαραίτητο.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα