Πολιτική

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έθεσε σε επιφυλακή πολεμικά πλοία και κομάντος στο Αιγαίο

Ακούστε το άρθρο

Tο τουρκικό πολεμικό ναυτικό έθεσε σε επιφυλακή τρία πολεμικά πλοία και μονάδα κομάντος της SAT λόγω της αύξησης της έντασης με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή του τουρκικό πολεμικό ναυτικό εφαρμόζει μέτρα αυξημένης ετοιμότητας απέναντι στην Ελλάδα μετά την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θέτει σε επιφυλακή μια φρεγάτα και δύο πυραυλακάτους αλλά και μονάδα των ειδικών δυνάμεων SAT.

Μάλιστα αναφέρεται ότι οι παραπάνω μονάδες έλαβαν αποστολές περιπολίας και είναι σε επιφυλακή για ενδεχόμενη αποστολή.

Φαίνεται πως η Άγκυρα επιλέγει την αύξηση της έντασης. Επικαλείται το γεγονός ότι οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες και… ρίχνει κι άλλο λάδι στη “φωτιά” θέτοντας μονάδες σε επιφυλακή και στέλνοντάς τις σε περιπολίες στο Αιγαίο.

Μάλιστα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης σχολιάζουν ότι η παραπάνω κίνηση γίνεται υπό τον φόβο προβοκάτσιας από την ελληνική πλευρά! Προσθέτουν ότι η αυξημένη ετοιμότητα αποφασίστηκε μετά τις «προκλητικές» όπως λένε δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί επέκτασης των χωρικών υδάτων αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την μη ύπαρξη γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα