Τεχνολογία

Το ξυπνητήρι που χρησιμοποιεί αρώματα για να σε ξυπνήσει

imagehandler.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα πιο άχαρα πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε ημέρα είναι να ξυπνάς το πρωί. Ο σπαστικός ήχος του ξυπνητηριού σου -τον οποίο πάντα λες ότι θα αλλάξεις κάποια στιγμή, αλλά ποτέ δεν το κάνεις- σίγουρα δεν βοηθάει. Ενας 18χρονος Γάλλος επιχειρηματίας φιλοδοξεί να αλλάξει μια για πάντα αυτή τη ρουτίνα. Και για τον λόγο αυτό οραματίστηκε την κατασκευή ενός ξυπνητηριού που εκτός από ήχο παράγει και αρώματα. Η έμπνευσή του ξεχώρισε, μάλιστα, στο Google Science Fair 2014 ως μία από τις «15 κορυφαίες εφευρέσεις που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο».

Το Sensorwake είναι τόσο απλό στη χρήση, όσο μία μηχανή εσπρέσο. Εσύ απλά προσθέτεις την κάψουλα με το άρωμα που προτιμάς και το πρωτότυπο ξυπνητήρι την απελευθερώνει την ώρα που έχεις ορίσει. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 14 διαθέσιμα αρώματα, από εσπρέσο και ζεστό κρουασάν (πώς φαίνεται ότι πίσω από την ιδέα κρύβεται ένας Γάλλος) μέχρι άρωμα παραλίας και από κομμένο γρασίδι και μπέικον μέχρι τζίντζερ και… δολάριο! Την κατασκευή αρωμάτων υπογράφει η διεθνούς φήμης βιομηχανία αρωμάτων Givaudan. Κάθε κάψουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως 60 φορές. 

Όσο για την αποτελεσματικότητά αυτής της νέας τεχνολογίας, σύμφωνα με ένα τεστ που έγινε ανάμεσα στους καταναλωτές, 99 στους 100 συμμετέχοντες ξύπνησαν σε λιγότερο από δύο λεπτά έπειτα από την απελευθέρωση του αρώματος. Για το περισσότερο… ιδιότροπο 1%, το Sensorwake διαθέτει και ξυπνητήρι ήχου, το οποίο ενεργοποιείται τρία λεπτά μετά την απελευθέρωση του αρώματος.



Το πρότζεκτ τρέχει ήδη στο Kickstarter
 και έχει ήδη υπερκαλύψει περισσότερες από τρεις φορές το αρχικό ζητούμενο κεφάλαιο των 50.000 ευρώ (έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 165.000 ευρώ), ενώ θα παραμείνει ενεργό μέχρι την 1η Ιουλίου. Μέχρι τότε, ένα Sensorwake μαζί με δύο κάψουλες θα στοιχίζει 80 ευρώ.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα