Μεσσηνία

Τον Δεκέμβριο η δίκη για το φονικό της Μάνης

Ακούστε το άρθρο

Για τις 14 Δεκεμβρίου του 2017, ορίσθηκε τελικά να εκδικασθεί στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό, η δίκη των δύο 20χρονων για τη διπλή δολοφονία, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη, του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Θάρρος».

Η υπόθεση θα εκδικασθεί βάση της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Εισαγγελέας Εφετών να μην μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάση του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν.

Στην έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, αναγνώρισε στους δύο δράστες το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Με την έφεσή του ο Εισαγγελέας είχε εισφέρει στην υπόθεση νέα στοιχεία.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, με την απόφασή του, την οποία έχει προσβάλει ο  Εισαγγελέας Εφετών έκρινε το 20χρονο από τον Κάμπο ένοχο για άμεση συνέργεια σε κατά συρροή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία.

Ο 20χρονος από την Καλαμάτα κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Και στους δύο αναγνωρίσθηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
Ο Εισαγγελέας Εφετών ζητά με την έφεσή του την εξαφάνιση της πρωτόδικης απόφασης και να κηρυχτούν ένοχοι για τις ίδιες κατηγορίες, αλλά χωρίς την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας.

Τεκμηριώνοντας την έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών, επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο ελαφρυντικό δεν έχει αναγνωρισθεί ποτέ σε αυτουργό ανθρωποκτονίας από πρόθεση και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για κατά συρροή ανθρωποκτονία, ενώ αναφέρει ότι το ίδιο δικαστήριο λίγους μήνες πριν σε 20χρονο που δίκασε για βιασμό δεν αναγνώρισε αυτό το ελαφρυντικό.

Ιδιαίτερα για τον 20χρονο από τον Κάμπο, ο Εισαγγελέας επισημαίνει στην έφεσή του, πως αποδείχτηκε ότι είχε καταβάλλει μέσω τραπέζης το ποσό των 800 ευρώ στο θύμα Κώστα Σγούρο για την προμήθεια σκευασμάτων αύξησης της μυικής μάζας και αυτός δεν τήρησε τη συμφωνία.

Όλη η επικαιρότητα