Categories: Podcast

Τον έπνιξε για να σωθεί – Η συγκλονιστική ιστορία της Αμαλιαδίτισσας που σκότωσε τον άνδρα της και αθωώθηκε

Share

«Αργά προχθές το βράδυ, ήρθε στη λέσχη που εργαζόμουν στην Κυψέλη, και χρησιμοποιώντας βία θέλησε να με βγάλει έξω, τον ακολούθησα μόνη μου, γιατί κατάλαβα ότι ήταν διατεθειμένος να κάνει φασαρία. Μπήκαμε σ’ ένα αυτοκίνητο και με πήγε στον Ωροπό. Στη διαδρομή με χτυπούσε αλύπητα, και μόλις φτάσαμε σε μια ερημική τοποθεσία σταμάτησε και αφού με ανάγκασε να γδυθώ, μ’ έβγαλε έξω από το αυτοκίνητο και με έδεσε, ενώ συνέχισε να με χτυπά. Μετά από λίγο τον έπεισα να μπούμε ξανά στο αυτοκίνητο και να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Ενώ γυρίζαμε, συνέχισε να με χτυπά και με απείλησε ότι θα με σκότωνε μόλις φτάναμε στην Ομόνοια. Μου είπε ότι αυτή τη φορά δεν θα τη γλίτωνα. Στο ύψος της Μαλακάσας, σε μια προσπάθεια μου να αμυνθώ, τον έπιασα από την γραβάτα και άρχισα να τον τραβάω. Τότε παρατήρησα ότι έχασε τις αισθήσεις του, και χωρίς να το καταλάβω τράβηξα ακόμη πιο δυνατά. Ύστερα κατάλαβα ότι είναι νεκρός. Τον μετέφερα στη θέση του συνοδηγού και οδήγησα το αυτοκίνητο έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου παραδόθηκα και ομολόγησα την πράξη μου»

Με αυτά τα λόγια η 37χρονη γυναίκα με τα αρχικά Γ.Π., ομολόγησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, την δολοφονία του 45χρονου συζύγου της με τα αρχικά Κ.Π, την οποία διέπραξε τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου του 1989. Θύμα και θύτης κατάγονταν από την Αμαλιάδα.

Η ιστορία της έγινε βιβλίο, επεισόδιο στη σειρά “Ανατομία ενός Εγκλήματος”, αλλά και αντικείμενο πολλών συζητήσεων στους νομικούς κόλπους. Σήμερα γίνεται και ηχητικό ντοκιμαντέρ.

Γιατί; Γιατί δυστυχώς η περίπτωση της γυναίκας αυτής αποτέλεσε μια εξαίρεση σε ένα δικαστικό σύστημα που πολύ συχνά φορά πατριαρχικά γυαλιά.

Το podcast, Ματιές στο αρχείο, με την δημοσιογράφο, Μαριάννα Μητροπούλου, ξετυλίγει το κουβάρι μιας δολοφονίας, που πάγωσε το πανελλήνιο. Μιας υπόθεσης της οποίας οι λεπτομέρειες ώθησαν την κοινή γνώμη να σταθεί στο “πλευρό” του θύτη και όχι του θύματος.

Το ακούτε εδώ:

& εδώ: