Ελλάδα

Τον θάνατο του οραματιστή οικολόγου Νίκου Λαλώτη θρηνεί η Δυτική Ελλάδα

lalotis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Θλίψη προκάλεσε στην κοινωνία της Ζακύνθου και στον ευρύτερο οικολογικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων ο θάνατος του διανοούμενου Νίκου Λαλώτη σε ηλικία 85 ετών το μεσημέρι της Τετάρτης.


Ο Νίκος Λαλώτης νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο των Αθηνών λόγω της επιβαρυμένης υγείας του και ύστερα από επιπλοκές κατέληξε. Έπασχε από κάρδια και είχε υποστεί και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Νίκος Λαλώτης  υπήρξε από τα πρώτα στελέχη του ελληνικού οικολογικού κινήματος και πρωτεργάτης της Ζακυνθινής Οικολογικής κίνησης στο παρελθόν.

Όπως ανέφεραν συνοδοιπόροι του στο patrisnews.com, «ο Νίκος Λαλώτης έβαλε τη σφραγιδα στην κινηματική οικολογία στην πρώιμη εποχή της».


Από το 1998 συνεργαζόταν με τη Ζακυνθινή εφημερίδα ΕΡΜΗΣ ως αρθρογράφος και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΜΗΣ 91.8 ως παραγωγός της οικολογικής εκπομπής «Αλκυονίδες διαδρομές» σε συνεργασία με τη Χαρίκλεια Μινώτου.


Έγραψε δεκάδες άρθρα για τον πολιτισμό και τα ζακυνθινά γράμματα και υπήρξε από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές των πολιτιστικών πρωτοβουλιών του ΕΡΜΗ και των συνεργατών του.


Τα τελευταία χρόνια είχε ιδρύσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ούγκος Φώσκολος» και με συνεχείς δράσεις και αγώνες κατάφερε να δρομολογήσει την ανοικοδόμηση της προσεισμικής οικίας του ποιητή με την προοπτική να στεγασθεί εκεί ένα σύγχρονο μουσείο που θα φιλοξενήσει τη σπουδαία κληρονομιά του Ελληνοιταλού ποιητή.

(Με πληροφορίες από το ermisnews.gr)

Όλη η επικαιρότητα