Τοπικό Ποδόσφαιρο: H εικόνα στις γειτονικές Ενώσεις

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια στην Α1 κατηγορία και χρειάζονται ακόμα έξι για τα Πλέι Οφ ανόδου.

Ωστόσο, η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού ανέκοψε την πορεία και όλων των άλλων Ενώσεων, που βρίσκονταν στην τελική ευθεία της σεζόν. Ας δούμε την εικόνα των μεγάλων κατηγοριών στις γειτονικές Ενώσεις της Ηλείας.

ΕΠΣ Αχαΐας

Εδώ η κανονική διάρκεια έχει ολοκληρωθεί και οκτώ ομάδες μπαίνουν στα Πλέι Οφ. Αυτά περιλαμβάνουν οκτώ αγωνιστικές σε πρώτη φάση. Οι τέσσερις που θα ξεχωρίζουν θα παίξουν ξανά μονές συναντήσεις, οπότε έχουμε άλλες τρεις αγωνιστικές, συνολικά έντεκα.

ΕΠΣ Μεσσηνίας

Η Α1 Μεσσηνίας, έχει διακοπεί στην 21η της αγωνιστική. Απομένουν εννέα αγωνιστικές, και εφόσον δεν υπάρχουν Πλέι οφ η κατάσταση όσον αφορά τον Πρωταθλητή, είναι μπερδεμένη, καθώς στη βαθμολογία προπορεύεται ο Πάμισος με 49 και τον ακολουθούν ο Απόλλων Καλαμάτας με 48, η Κυπαρισσία με 44 και ο Πανθουριακός με 43.

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας

Στην Αιτωλοακαρνανία, ισχύει το ίδιο σύστημα με την Ηλεία. Έχουν ήδη παιχτεί 23 αγωνιστικές και απομένουν άλλες τρεις. Υπάρχουν και έξι αγωνιστικές στα Πλέι Οφ, οπότε πηγαίνουμε συνολικά στις εννέα. Αν ξεκινούσαν σήμερα τα Πλέι Οφ, ο Αμβρακικός θα είχε 9 βαθμούς, ο ΠΑΟ Αγρινίου 6, η Δόξα Καινούριου 2 και το Ευηνοχώρι 0.

ΕΠΣ Αρκαδίας

Η Αρκαδία έχει ένα Πρωτάθλημα 14 ομάδων, χωρίς Πλέι Οφ. Έχουν ήδη παιχτεί 23 αγωνιστικές και μένουν ακόμα τρεις. Εδώ προηγείται ο Ερμής Μελιγούς με 44 βαθμούς. Τον ακολουθεί η Δημητσάνα με 40. Ακολουθεί το Λεωνίδιο με τον Ολυμπιακό Λεωνιδίου που έχουν 39 αμφότεροι.

ΕΠΣ Λακωνίας

Η ΕΠΣ Λακωνίας, ξεκίνησε ήδη τα Πλέι Οφ, καθώς είχε ένα Πρωτάθλημα με εννέα μόλις ομάδες. Στα Πλέι Οφ, μετέχουν οι πρώτες πέντε ομάδες και παίζουν πρωτάθλημα δυο γύρων. Ήδη έχουν παιχτεί τρεις αγωνιστικές και απομένουν ακόμα εφτά. Προπορεύεται ο Άρης Σκάλας με 36 και τον ακολουθεί ο Αμυκλιακός με 34. Τρίτος ο Μολαϊκός με 33 βαθμούς