Ηλεία Πολιτική

Τοποθέτηση Διον. Καλαματιανού για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις ζημιές στο νομό Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Δυστυχώς ο νομός Ηλείας, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δοκιμάστηκε για ακόμα μια φορά από ακραία καιρικά φαινόμενα. Πολλά και σημαντικά προβλήματα κατεγράφησαν, όπως φθορές στο αστικό οδικό δίκτυο, πλημμυρικά φαινόμενα σε οικίες και σημαντικές ζημιές στην αγροτική παραγωγή του νομού, με χαρακτηριστικότερες αυτές στην περιοχή του ηλειακού κάμπου, αλλά και στη περιοχή του Κάτω Σαμικού. Επομένως, καθίσταται επιτακτική η άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την καταγραφή και την επίλυση- αποκατάσταση των προβλημάτων. Ειδικά, δε, για τις καταστροφές στον αγροτικό τομέα του νομού, οφείλουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί να προβούν σε άμεσες ενέργειες, έτσι ώστε οι παράγωγοι που επλήγησαν από την σφοδρή κακοκαιρία να αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατόν.

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν αφήνουν αισιοδοξία εξασθένησης των φαινομένων. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση, παράλληλα με τη λήψη εκείνων των προληπτικών μέτρων που θα μας επιτρέψουν να αντιμετωπίσουμε νέα τέτοια φαινόμενα με όσον το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία.

Έγκυρες επιστημονικές απόψεις επισημαίνουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και συνδέεται άμεσα με την αγριότητα και τη σφοδρότητα που χαρακτηρίζει τα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι θα πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό πρόληψης και αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων αυτών. Εθνικές δράσεις και διακρατικές συνεργασίες είναι απαραίτητες για την από κοινού αντιμετώπιση των αιτιών και των συνεπειών της. Άμεσες δράσεις λοιπόν ΤΩΡΑ…

Όλη η επικαιρότητα