WEB tv Αθλητισμός

Τοποθετήθηκαν οι νέες μπασκέτες στο ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος»

* Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις!»
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εργασίες στο πλήρως ανακαινισμένο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου «Γ. Βασιλακόπουλος», μετά και την τοποθέτηση σύγχρονων, υδραυλικών μπασκετών, προδιαγραφών FIBA.

Έχει προηγηθεί η ολοκληρωτική αντικατάσταση του παρκέ στον κυρίως χώρο μετατρέποντάς τον σε άκρως λειτουργικό και ασφαλή για αθλητές και θεατές. Ενώ πλέον, η ανάδοχος εταιρεία του έργου «MSKAT Civil works» προχώρησε στην τοποθέτηση των σύγχρονων, υδραυλικών μπασκετών.

Την ικανοποίησή του για το ρυθμό των εργασιών και την ριζική αλλαγή της εικόνας του Κλειστού εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος επισκέφτηκε το χώρο την Τετάρτη (10/5) με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλο, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Αργυρόπουλο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιάννη Παπαδημητρίου, δηλώνοντας:

– «Με “θρησκευτική ευλάβεια” τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα για να έχουμε σήμερα ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και μια συνάντηση με τα αθλητικά σωματεία για να γίνει η επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας του χώρου αναφοράς στη νεολαία της πόλης μας. Ο αθλητισμός είναι από τους πρωταρχικούς σκοπούς της πολιτικής μας. Είμαστε συνεπείς σ’ αυτά που είπαμε, μέσα σε μια εποχή με φοβερές ανατροπές και τόσες δυσκολίες. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξεις! Δεν είμαστε θαυματοποιοί, αλλά άνθρωποι που προσπαθούμε με σχέδιο και μεθοδικότητα και τα αποτελέσματα πολύ χειροπιαστά». Ο κ. Αντωνακόπουλος έκανε επίσης ειδική μνεία στη μεγάλη συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών και των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών και Αθλητισμού.

«Σε πείσμα των αρνητικών σχολίων…»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, με τη σειρά του δήλωσε:

«Παραλάβαμε ως γνωστόν ένα κλειστό σε άθλια κατάσταση και επικίνδυνο για την ασφάλεια των νέων παιδιών. Σήμερα σε πείσμα όλων όσοι διέρρεαν ότι το Κλειστό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, έχουμε έναν σύγχρονο αγωνιστικό χώρο, μέσα στις προθεσμίες που είχαμε θέσει, με άριστης κατηγορίας παρκέ και με νέες μπασκέτες προδιαγραφών FIBA. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε και διεθνείς αγώνες». Ο κ. Αργυρόπουλος συνεχάρη τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την κατασκευαστική εταιρεία, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ξεκινούν σύντομα οι αθλητικές δραστηριότητες

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, τόνισε ότι σύντομα ξεκινούν εκ νέου οι αθλητικές δραστηριότητες των σωματείων στο χώρο, δηλώνοντας:

«Οι εξαγγελίες του Δημάρχου γίνονται πραγματικότητα και ένα μεγάλο έργο παίρνει “σάρκα και οστά”. Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθούμε με τα αθλητικά σωματεία για να βάλουμε ένα πλάνο, να εφαρμοστεί ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας και να ξεκινήσουν οι δραστηριότητες. Σκοπός μας είναι πλέον να φέρουμε όσο το δυνατόν πιο μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη μας».

Τέλος, ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε:

«Ένα όνειρο και μια δέσμευση του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής γίνεται πραγματικότητα. Ο χώρος θα παραδοθεί άμεσα στις ομάδες της πόλης μας και στη νεολαία της ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα μικρών και μεγάλων για ένα σύγχρονο Κλειστό γυμναστήριο, με άρτιες εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην πόλη μας. Ως πατέρας με γιο αθλητή, είμαι βαθύτατα συγκινημένος που όλα τα παιδιά θα έχουν ένα τέτοιο σύγχρονο γήπεδο. Η σημερινή εικόνα είναι μια απάντηση σε όλους τους κακεντρεχείς που έλεγαν το αντίθετο. Ό,τι υποσχόμαστε, το κάνουμε πράξη».

* Υπενθυμίζεται πως το έργο στο κλειστό Γυμναστήριο, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

-Επιμελημένη αποξήλωση και αντικατάσταση του υφισταμένου ξύλινου δαπέδου της κύριας αίθουσας.

-Στεγανοποίηση του δαπέδου και της οροφής.

-Στεγάνωση της δεύτερης βοηθητικής αίθουσας.

-Μετατροπή μέρους του WC γυναικών σε αμιγώς WC ΑΜΕΑ με ανεξάρτητη είσοδο και πλήρη εξοπλισμό.

-Αντικατάσταση φθαρμένων μεταλλικών σκελετών θυρών και αποκατάσταση πλακιδίων που έχουν ξεκολλήσει.

-Προμήθεια και εγκατάσταση ενός ζεύγους υδραυλικών μπασκετών.

Όλη η επικαιρότητα