Χωρίς κατηγορία

Τοποθετούνται σήμερα και αύριο οι 27 αναπληρωτές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας

anaplhrwtes.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στα Λύκεια θα τοποθετηθούν – κατά προτεραιότητα – οι 27 αναπληρωτές που προσελήφθησαν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας, προκειμένου, όπως εξήγησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος, να καλυφθούν οι ανάγκες σε Κατευθύνσεις και Προσανατολισμούς, για τους  μαθητές – κυρίως της Γ΄ τάξης – που τον Μάιο του 2016 θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Από χθες το πρωί άρχισαν να φτάνουν στην Ηλεία, αναλαμβάνοντας υπηρεσία, στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας οι πρώτοι αναπληρωτές, οι οποίοι έχουν δικαίωμα να εμφανιστούν μέχρι και αύριο Πέμπτη. Πρόκειται για 13 Φιλόλογους, 8 Μαθηματικούς, 2 Φυσικούς, 1 Χημικό και 3 Βιολόγους. Βέβαια, η πρόσληψή τους δεν καλύπτει συνολικά τις ανάγκες που υπάρχουν στα σχολεία του νομού, αλλά είναι θετικό ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς σε βασικές ειδικότητες που τα σχολεία της Ηλείας έχουν ανάγκη. Άλλωστε, εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται και η Β΄ φάση πρόσληψης αναπληρωτών, ελπίζοντας ότι ο αριθμός θα είναι τέτοιος που θα καλύψει βασικές ανάγκες. «Θα προσπαθήσουμε πρωτίστως να στελεχωθούν τα Λύκεια, δίνοντας προτεραιότητα σε Κατευθύνσεις και Προσανατολισμούς, τόσο σε κεντρικά όσο και στα περιφερειακά σχολεία – όπως η Ανδρίτσαινα, η Καλλιθέα, η Φιγαλεία, η Λαμπεία και το Πανόπουλο, όπου εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες ανάγκες», εξήγησε ο κ.Δημητρέλλος.

Η τοποθέτηση των καθηγητών, με τη λήξη της προθεσμίας ανάληψης των καθηκόντων τους, δηλαδή, αύριο το μεσημέρι. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Δημητρέλλος, αν εμφανιστεί ο μοναδικός Χημικός, ή οι 2 Φυσικοί και οι 3 Βιολόγοι, υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν και σήμερα, ώστε αύριο το πρωί να είναι στα σχολεία τους.


Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα