Ηλεία

Του Ρήγα τα Ρηγόπουλα βγήκαν στην κλεφτουριά και τάραξαν τα ήρεμα του Πύργου τα νερά [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Συμπληρώθηκαν 197 χρόνια από την ηρωική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου του 1821, μιας κορυφαίας στιγμής στην πορεία του έθνους μας! Ο λαός μας, με την Επανάσταση αυτή, απέδειξε περίτρανα πως έχει λεβεντιά στο κορμί, στην καρδιά και την ψυχή και ξέρει να αγωνίζεται και να μεγαλουργεί χωρίς να υπολογίζει αντιξοότητες και εμπόδια!

Έτσι, για ακόμα μια χρονιά, οι μικροί μας μαθητές τίμησαν τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα! Αφηγήθηκαν ποιήματα που υμνούσαν την ανδρεία και την τόλμη των ηρώων που αγωνίστηκαν για να βγει η Ελλάδα μας από την τούρκικη σκλαβιά που 4 ολόκληρους αιώνες τυραννούσε την αδούλωτη ψυχή του Έλληνα!

Εξύμνησαν, τραγουδώντας και χορεύοντας, την αγάπη τους για την πατρίδα και την ελευθερία που σαν φλόγα σιγόκαιγε στα στήθη τους όλα αυτά τα χρόνια και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να θεριέψει και να κατατροπώσει τον Τούρκο δυνάστη!

Βροντοφώναξαν «Ελευθερία ή Θάνατος» και ρίγησε το κορμί όλων όσων παρευρέθηκαν στο σχολείο μας για να καμαρώσουν τους αυριανούς ‘’φύλακες’’ της βαριάς κληρονομιάς μας! Παρέλασαν όλο καμάρι, σαν άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων, για να θυμίσουν σε όλους μας ότι αυτή τη μέρα ολόκληρο το έθνος γιορτάζει γιατί η λευτεριά, πριν πολλά χρόνια, μια μέρα σαν κι αυτή, ξαναγύρισε στον τόπο που γεννήθηκε!

Ευχαριστούμε θερμά τους μικρούς μας αυτούς ήρωες και υποσχόμαστε πως θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να φυτέψουμε στις ψυχούλες τους κάτι από τις αρετές και τις αξίες εκείνων των άξιων προγόνων μας!!!

Πρότυπη Προσχολική Αγωγή Ρ Η Γ Α Σ 1970

Νηπιαγωγείο- Παιδικός- Βρεφικός Σταθμός

Φροντίδα- Γνώση- Προσωπικότητα

Όλη η επικαιρότητα