Αχαϊα Ηλεία

Τουλάχιστον 32 άτομα για έλεγχο στο νοσοκομείο του Ρίου – Ιχνηλατήθηκαν 100 περίπου επαφές

Ακούστε το άρθρο

Διασωληνωμένος παραμένει από τα ξημερώματα της Παρασκευής το 9 κρούσμα του κοροναϊού, ο 66χρονος από την Αμαλιάδα-, που ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους στο νοσοκομείο του Ρίου, ενώ η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Μάλιστα και η σύζυγός του βρέθηκε θετική στον κοροναϊό.

Στο μεταξύ τα 31 από τα 45 περιστατικά είχαν έρθει σε επαφή τουλάχιστον με 400 άτομα. Από αυτά έχουν ιχνηλατηθεί τα 100 καθώς έχουν δώσει δείγμα, προκειμένου να ελεγχθούν για το εάν είναι φορείς του ιού ή όχι.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας πυροσβέστης, ο οποίος έχει βρεθεί θετικός στον κοροναϊό και φαίνεται ότι η επαφή του με συναδέλφους του έχει θέσει αρκετούς εξ αυτών σε μία ιδιότυπη καραντίνα.

Η ίδια πληροφορία υπάρχει για δύο ακόμα ενστόλους ενώ το απόγευμα της Παρασκευής έφτασε στο νοσοκομείο Πατρών μία γυναίκα, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, η οποία αρχικά μετέβη στον «Άγιο Ανδρέα». Μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής είχαν μεταβεί στο νοσοκομείο τουλάχιστον 32 άτομα για να εξεταστούν.

Στη Ζάκυνθο έχουν μπει σε ισχύ τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για δύο ακόμα εβδομάδες. Ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει διαδικασία απολύμανσης των σχολείων.

via

Όλη η επικαιρότητα