Ελλάδα

Τουλουπάκη: «Έχουν αποσταλεί στην Προανακριτική όσα στοιχεία ζητήθηκαν»

Ακούστε το άρθρο

Απάντηση στις καταγγελίες βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ για απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Προανακριτικής για την υπόθεση Novartis έδωσε η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Έχουν αποσταλεί όσα στοιχεία ζητήθηκαν»

Η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής με έγγραφο του ζήτησε να αποσταλούν στη Βουλή το αργότερο ως σήμερα τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία και εστάλησαν.

Επισημαίνει, δε, ότι στο γραφείο της δεν έχει διαβιβαστεί κανένα άλλο αίτημα από τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής για αποστολή άλλων στοιχείων.

Οι καταγγελίες των βουλευτών

Απόπειρα παρακώλυσης και αποπροσανατολισμού του έργου της Προανακριτικής Επιτροπής καταλογίζουν στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τους βουλευτές αυτούς, η εισαγγελέας έστειλε μόνο τα έγγραφα που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι αυτά που ζήτησε η πλειοψηφία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας έστειλε στην Επιτροπή στοιχεία για 2 εμβάσματα συνολικού ύψους 2.000 ευρώ από την εταιρεία Novartis προς τραπεζικό λογαριασμό του συζύγου της κυρίας Ράικου, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι αφορά η συγκεκριμένη πληρωμή.

Παράλληλα, φέρεται να διαβίβασε και το αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ με ημερομηνία 28.1.2019 προκειμένου να την ενημερώσουν για τραπεζικό λογαριασμό του υιού του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

via

Όλη η επικαιρότητα