Ηλεία

Tourism Awards 2021: Για 2η χρονιά το κορυφαίο βραβείο για το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας Κυλλήνης

Tourism award 2021

Για 2η χρονιά το κορυφαίο βραβείο Tourism Awards 2021 στον συνθέτη Γιώργο Βούκανο για το πρωτοποριακό́ Xenios Festival – The Host Festival καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

XENIOS Festival -The Host Festival ή Το Φεστιβάλ της Φιλοξενίας. 

Ένα πρωτοποριακό́ καινοτόμο Πολιτιστικό́-Τουριστικό́ προϊόν σε διεθνές επίπεδο του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Βούκανου, οδήγησε για ακόμα μια φορά για δεύτερη συνεχή χρονιά στην τιμητική βράβευσή του από τα Κορυφαία Βραβεία Τουρισμού στην Ελλάδα, τα Tourism Awards 2021, στην κατηγορία Πολιτιστικού Τουρισμού. Ο Γιώργος Βούκανος το ξεκίνησε πιλοτικά με εξαιρετική επιτυχία από το 2012 έως το 2020 με την διοργάνωση 30 περίπου εκδηλώσεων με μουσικούς, ορχήστρες και σχήματα από το εξωτερικό, στο πλαίσιο των Φεστιβάλ που διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (2012 – 2021) αλλά και στο Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας, (2015 – 2017) δημιουργώντας  ένα νέο πολιτιστικό θεσμό με την συνεργασία και των Τουριστικών Ξενοδοχειακών Μονάδων του Νομού Ηλείας.

Το 2020 και το 2021 το Xenios Festival γίνεται πλέον ένας αυτόνομος θεσμός, με την συμμετοχή και στήριξη πολλών Δήμων και πολιτιστικών φορέων ανά την Ελλάδα ο οποίος αναπτύσσει με σύγχρονο και πρωτότυπο τρόπο, ένα νέο μοντέλο στην έννοια του Πολιτιστικού́ Θεματικού́ Τουρισμού́, ως ένα εργαλείο τουριστικών δράσεων, ταξιδιωτικών εμπειριών, τουριστικής ανάπτυξης και πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης του καλλιτέχνη.

Η ιδέα του θεσμού́ εδράζει στην φιλοσοφία της ανάγκης αλληλεπίδρασης με τις εμπειρίες των διακοπών και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Οι καλλιτέχνες που φιλοξενούνται στο Xenios Fest έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κορυφαίους θεσμούς, παρουσιάζοντας τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες σε ιστορικούς – ταξιδιωτικούς προορισμούς. Λειτουργεί ως αυτόνομο Φεστιβάλ Τεχνών ή ως κομμάτι καθιερωμένων Φεστιβάλ.  Η ονομασία του προέρχεται από το Ξένιος Ζευς με κυρίαρχη φιλοσοφία την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας που λειτουργεί από την αρχαιότητα ως κομμάτι του πολιτισμού μας.

To Xenios Festival είναι ήδη μέλος των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (European Festivals -E.F.F.E.) και υποψήφιο για τα Cultural Tourism Awards 2021, ενώ το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν και οι κορυφαίοι φορείς Τουρισμού και Πολιτισμού που στηρίζουν τον θεσμό, καθώς και οι στενοί συνεργάτες του, που πλαισιώνουν την ήδη επιτυχημένη προσπάθεια όπως το Melody Spirit Institute, το Ελληνικό Ειδύλλιο κ.α.

Ο Γιώργος Βούκανος θα ξεκινήσει τις εκδηλώσεις του Xenios Festival, στο Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης τον Ιούνιο, αφού στο βραβείο αυτό συμπεριλαμβάνεται τιμητικά και το Φεστιβάλ του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που φιλοξένησε την ιδέα, γιορτάζοντας παράλληλα τα 10 χρόνια του θεσμού που κατακτά χρόνο με το χρόνο διεθνή αίγλη και συνεχή πολιτιστική πορεία με εξαιρετική επιτυχία, όπου σε συνέντευξη τύπου θα ανακοινωθεί και το επίσημο πρόγραμμα του Xenios Festival αλλά και του 10 Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Το Φεστιβάλ θα έχει και φέτος σημαντική παρουσία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με ναυαρχίδα του το επίσης βραβευμένο με Tourism Awards 2020 “Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου” στο ονειρικό Κάστρο Χλεμούτσι με μοναδικές εκπλήξεις και μοναδικές τεχνολογικές εφαρμογές (3d Hologram – Mapping κ.α.) που θα αναβαθμίσουν και θα οδηγήσουν το έργο στην νέα του εποχή, με την υποστήριξη και συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Η τελετή βράβευσης του Γιώργου Βούκανου και των άλλων κορυφαίων βραβευθέντων στις κατηγορίες Τουρισμού, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 3 Ιουνίου παρουσία επίσημων εκπροσώπων από τον χώρο του Τουρισμού και του Πολιτισμού. Μαζί του η συγγραφέας και καλλιτεχνική διευθύντρια του Xenios Festival Έφη Παναγοπούλου, η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου κ.α.

Όλη η επικαιρότητα