Τούρκοι εθνικιστές στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα: Θα σας ρίξουμε στη θάλασσα (VIDEO)

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, με τη συμμετοχή περίπου 30 ατόμων από την εθνικιστική οργάνωση με το όνομα “Ίδρυμα για την Ηθική στην Τέχνη και την Επιστήμη”. Διαμαρτυρήθηκαν για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας στην Αθήνα.

Ο αρχηγός της οργάνωσης, Μουσταφά Γκιουνές, ζήτησε τη σύλληψη και την παραπομπή σε δίκη αυτών που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα. Ο Γκιουνές σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι: “Θέλουμε να γίνει γνωστό σε όλον τον κόσμο ότι εμείς ως Τούρκοι νέοι θα δώσουμε την πιο σκληρή απάντηση, αν χρειαστεί, ενάντια σε ρατσιστικές και φασιστικές προσεγγίσεις που έχουν στόχο την Τουρκική Δημοκρατία”

“Εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποδείξουμε ότι θα δώσουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε τη σημαία μας που κράτησαν με το αίμα τους οι νεκροί ήρωές μας. Δηλώνουμε ότι θα σηκώσουμε τον κόσμο στο πόδι, αν χρειαστεί”, ανέφερε. Οι διαδηλωτές αναφέρεται ότι άφησαν διπλωμένη μία ελληνική σημαία έξω από την πρεσβεία και ότι η αστυνομία τους ανάγκασε να αποχωρήσουν.

Από τη διαδήλωση, δεν έλειψαν οι εμπρηστικές δηλώσεις, αλλά και τα προκλητικά πανό, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που έγραφε “είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε ξανά στη θάλασσα”.

Οι διαδηλωτές πάντως στην συνέχεια απωθήθηκαν από την τουρκική αστυνομία.

Πηγές: news247.gr, ΚΥΠΕ – yenisafak