Αγροτικά Μεσσηνία

Τους 20.000 τόνους φτάνει φέτος η εξαγωγή αγγουριού από την Τριφυλία

Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ αγορές κερδίζει φέτος το φημισμένο αγγούρι Τριφυλίας σύμφωνα με τα στοιχεία τόσο της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας αλλά κυρίως των παραγωγών. Πιο αναλυτικά ξεπέρασαν 2.600 τόνους αυτή την εβδομάδα οι εξαγωγές αγγουριών από την περιοχή της Τριφυλίας.

Οι εκτιμήσεις με βάση τα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, δείχουν ότι οι εξαγωγές θα ολοκληρωθούν το πρώτο 15νθήμερο του Μαίου από τις καλλιέργεις κυρίως των Φιλιατρών.

Φέτος κυριαρχεί η άριστη συνεργασία που υπάρχει τόσο από την πλευρά του αγροτικού συνεταιρισμού στα Φιλιατρά αλλά και απο γειτονικές περιοχές, με κυριότερο ατού τις ομάδες παραγωγών. Προς το παρόν με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης φαίνεται ότι σε περισσότερα από 1.00 στρέμματα η συνολική παραγωγή θα αγγίξει τους 20.000 τόνους.

Κυριότεροι προορισμοί των κηπευτικών αποτελεί η αγορά της Βουλγαρίας με δεύτερη την Ρουμανία, τη Τσεχία και την  Ουγγαρία. Το αγγούρι διαθέτει πολύ καλή ποιότητα χωρίς υπολλείμματα φυτοφραμάκων, ενώ ξεκινά σύντομα η συγκομιδή ντομάτας καθώς υπάρχει λόγω του καιρού μεγαλύτερη ζήτηση κυρίως στην εγχώρια αγορά. Μάλιστα στη Τριφυλία υπάρχουν βιολογικές καλλιέργειες ντομάτας που θεωρούνται πρωτοποριακές.

Όλη η επικαιρότητα