Καιρός

Τους 35 βαθμούς Κελσίου θα αγγίξει ο υδράργυρος το Σάββατο

Ακούστε το άρθρο

«Μίνι» καύσωνας αναμένεται το Σαββατοκύριακο με τον υδράργυρο να ανεβαίνει έως και τους 35 βαθμούς Κελσίου. Το κύμα ζέστης μαζί με την αφρικανική σκόνη θα ξεκινήσει από σήμερα, Παρασκευή, και θα κορυφωθεί το Σάββατο. Σταδιακή ανάσα δροσιάς από την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Παρασκευή στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 5 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένη, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί έως και το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς.

Αύριο Σάββατο, η θερμοκρασία θα ανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Την Κυριακή θα ξεκινήσει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα