Κόσμος

Τουλάχιστον 51 νεκροί από συντριβή αεροσκάφους

nekroi_kai_traymaties_apo_syntrivi_aeroskafoys.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε νησί του Ταιβάν, την ώρα που επιχειρούσε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με το δίκτυο TVBS το αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση GE222, των αερογραμμών του Ταιβάν TransAsia Airways προσέκρουσε σε κατοικημένη περιοχή του νησιού Πενγκού.

Παρότι τα διεθνή δίκτυα κάνουν λόγο για 51 νεκρούς και 7 τραυματίες, το κινεζικό πρακτορείο People’s Daily επικαλείται τις τοπικές αρχές που υποστηρίζουν ότι οι νεκροί είναι 47 και οι τραυματίες 11.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ το αεροσκάφος ATR-72 εκτελούσε δρομολόγιο από την περιοχή Καοχσιούνγκ με προορισμό τα νησιά Πενγκού, ενώ στο αεροπλάνο βρίσκονταν συνολικά 58 επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Στο σημείο της συντριβής έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, ενώ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές κτίρια και αυτοκίνητα που βρίσκονταν στον τόπο της αεροπορικής τραγωδίας.

Στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες με το πέρασμα του τυφώνα Μάτμο να σαρώνει την Ταιβάν.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής, το αεροσκάφος συνετρίβη σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο Μαγκόνγκ, στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί 35 λεπτά αργότερα.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ που επικαλούνται τις τοπικές αρχές ο κυβερνήτης δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πτήση GE222 βρίσκονταν 4 παιδιά και τετραμελές πλήρωμα, ενώ εντυπωσιάζει η πληροφορία που μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο People’s Daily ότι οι επτά επιζώντες κατάφεραν να βγουν από τα συντρίμμια του αεροσκάφους χωρίς να χρειαστούν τη βοήθεια κανενός.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα