Τουρισμός

Τουρισμός Εμπειρίας το νέο ζητούμενο

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας μιλά στην εφ. Πατρίς με αφορμή την 87η ΔΕΘ
Ακούστε το άρθρο

Το Επιμελητήριο Ηλείας συμμετείχε για μια ακόμα χρονιά στην 87η ΔΕΘ τόσο με δικό του περίπτερο,  στο οποίο φιλοξενήθηκαν και προβλήθηκαν προϊόντα από τις επιχειρήσεις-μέλη του όσο και με ενεργό συμμετοχή στο κοινό περίπτερο, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος μίλησε στην εφ. Πατρίς για την αλλαγή νοοτροπίας των επιχειρηματιών σε ότι αφορά τις εκθέσεις: «Σχετικά με τις εκθέσεις οφείλω να παρατηρήσω ότι βρισκόμαστε σε μια φάση, σύμφωνα με τις γνώμες των επιχειρηματιών, που η εκθεσιακή δραστηριότητα υποκαθίσταται σιγά σιγά από αντίστοιχες παρουσιάσεις στα ηλεκτρονικά μέσα.

Σε αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο μας παρουσίασε video 360° εικονικής περιήγησης VR 360°, με τη  χρήση ειδικών γυαλιών εικονικής πραγματικότητας (VR glasses/ VR Headsets) για την προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηλείας, στα πλαίσια του Διακρατικού Επιχορηγούμενου Προγράμματος «Αδριατικής-Ιονίου» «PRONACUL» (Adriatic-Ionian) , Interreg ADRION 2014-2020».

Αναζητώντας την αυθεντικότητα
Θα έχετε σίγουρα ακούσει για τη νέα μόδα στις διακοπές, τον «τουρισμό εμπειριών».
Ο σύγχρονος, καλά ενημερωμένος ταξιδιώτης δεν αρέσκεται, πλέον, στο παραδοσιακό, τουριστικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα», που επί σειρά ετών παρείχε η χώρα μας. Αναζητά νέες, εναλλακτικές προτάσεις, εξειδικευμένες υπηρεσίες και αυθεντικές εμπειρίες.
Οι άνθρωποι του τουρισμού οφείλουν πλέον να προσφέρουν στους ταξιδιώτες «εμπειρίες».

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Νικολούτσος: «Στο καινούργιο τοπίο ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί σε δραστηριότητες προβολής που σχετίζονται με το νέο ζητούμενο αυτό που λέγεται τουρισμός εμπειρίας.
Τέτοιες δράσεις είναι η οινογνωσία, η γαστρονομία και μέσω αυτής η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας.

Παράλληλα στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και υπαίθριες δραστηριότητες όπως είναι η αναρρίχηση, το κανόε – καγιάκ, η πεζοπορία σε ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια,  ο καταδυτικός τουρισμός καθώς και η ποδηλασία κλπ)

Πρέπει να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση να δημιουργήσουμε υποδομές για την φιλοξενία τέτοιων δράσεων και να αναζητήσουμε τους τρόπους προβολής αυτών των δυνατοτήτων που μπορεί να προσφέρει ο νομός Ηλείας».

Όλη η επικαιρότητα