Ηλεία

Tουριστική «απόβαση» Ρώσων στην Ηλεία!

6.jpg

Στις παραλιακές τουριστικές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας η επέλαση των Ρώσων τουριστών θεωρείται πλέον κάτι παραπάνω από δεδομένη, όπου Ιούλιο και τον Αύγουστο σε πολλές περιπτώσεις να παρατηρείται πληρότητα σε μικρές αλλά εξαιρετικές μονάδες στην Ηλεία.

Μετά το ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών που καταγράφηκε στην Κεφαλονιά τον Απρίλιο, όπως αναφέρει η imerisia.gr φαίνεται πως και ο Μάιος θα σημειώσει κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα του τουρισμού.

Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται να ολοκληρωθεί με διψήφιο ποσοστό ανόδου σε σχέση με πέρσι, με πρωταγωνιστές τους τουρίστες πρώτα από τη Βρετανία και ύστερα από Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες, Ρωσία, Πολωνία και Ρουμανία.

Παράλληλα ο εγχώριος τουρισμός σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη φαίνεται πως κινείται πολύ καλύτερα από άλλους τουριστικούς προορισμούς. Μάλιστα το Πάσχα η παρουσία των Ελλήνων κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Για το καλοκαίρι εκτιμάται πως ο εγχώριος τουρισμός θα καταγράψει αύξηση, ενώ οι ξενοδόχοι των νησιών έχουν ετοιμάσει και ειδικά πακέτα διακοπών για τους Έλληνες καταναλωτές.

Ειδικότερα, έπειτα από πρόταση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης όλοι οι επαγγελματίες των νησιών θα παρέχουν έκπτωση 10%-15% στους Έλληνες τουρίστες που θα επιλέξουν κάποιο από τα δύο νησιά για τις διακοπές τους, αρκεί να προβούν στην κράτηση των δωματίων τους έως τις 15 Ιουνίου! Παράλληλα, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης επισήμανε με έμφαση πως οι τιμές έχουν μειωθεί σε σχέση με πέρυσι, ώστε να μπορέσουν όλοι να αυξήσουν τις διανυκτερεύσεις τους, αυξάνοντας το τζίρο των επιχειρήσεων.

Πηγή: imerisia.gr

Όλη η επικαιρότητα